Zagonetke

1. Dva coveka su dosla do obale reke. Na obali se nalazi samo jedan camac u kojem staje samo jedna osoba. Niko od njih ne zna da pliva. Ipak, obojica su stigli na drugu stranu. Kako?

2. Рецимо да је река јако плитка и да су је прегазили.

3. Ili recimo da su prešli preko mosta.

4. Jok. Ne mogu da verujem da nije bilo, tj. da niko od vas nije vec procitao.

5. Nisu išli zajedno već su došli na suprotne obale reke sa ciljem da svaki pređe na onu drugu stranu. Možda.

6. Dva coveka su dosla do obale reke. Na obali se nalazi samo jedan camac u kojem staje samo jedna osoba. Niko od njih ne zna da pliva. Ipak, obojica su stigli na drugu stranu. Kako?

Ima neke veze sa vrstom broda ili je na brodu bilo neko pomagalo.

7. E ovo advokadovo ima smisla :D

8. preplivali jebeno...nije resenje samo ono sto ti znas,ima vise resenja na zagonetke,a ova je prilicno resena

9. Znam odgovor, sijamski blizanci.

EDIT: JEMEN!

10. A možda pod "stigli" ne podrazumevaš i "ostali na drugoj strani" pa je onda jedan otišao, tj. stigao na drugu stranu, vratio se pa omogućio i drugom da stigne.

JA ZEBEM

11. Ae jel ima neko od vas nesto pametno?

12. Ako je Milutin Pervi, kralj vseh zemaljah Serbskih, samoderžac Mačvi i gospodar pokrajinah primorskijeh, despot Tesalije i brat sevastokratora Romejskoga otac moga sina, šta sam ja Džou? To jest, Milutinu, Pervom, kralju vseh zemaljah Serbskih, samoderšcu Mačvi i gospodaru pokrajihah primorskijeh, despotu Tesalije i bratu sevastokratora Romejskoga?

13. ljubavnik
    a čeljade je usvojeno?

14. Ne zboriš mudro, Vidro, u zabludi jesi!

15. Ti si, Valdemare, kralj vseh zemaljah Serbskih, samoderžac Mačvi i gospodar pokrajihah primorskijeh, despot Tesalije i brat sevastokratora Romejskoga. Ili njegova verna ljuba, kraljica vseh zemaljah Serbskih, samoderžalkinja Mačvi i gospodarica pokrajihah primorskijeh, despotkinja Tesalije i snaja sevastokratora Romejskoga.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.