Zagonetke

1. Ti si ili Milutin ili Milutinova zena ili rogonja ciju je zenu Milutin oplodio.

2. Ti si, Valdemare, kralj vseh zemaljah Serbskih, samoderžac Mačvi i gospodar pokrajihah primorskijeh, despot Tesalije i brat sevastokratora Romejskoga. Ili njegova verna ljuba, kraljica vseh zemaljah Serbskih, samoderžalkinja Mačvi i gospodarica pokrajihah primorskijeh, despotkinja Tesalije i snaja sevastokratora Romejskoga.

Voistinu mudar jesi, Fiškale, no mniješ li o bludu koino Milutin činjaše meždu sebrima jakože meždu velmožama, po čemu znakom beše vo zemljama serbskim, te biti može da Paninario vrli voistinu pravo prozbori?

3. u mojoj mašti si mu ljubavnik, jebo zagonetke.

4. Bila jednom jedna jako lepa princeza. Doslo je vreme da se uda i njen otac, kralj, je dugo razmisljao kome da je da. Nakon pazljive selekcije, ostala su mu tri favorita: Osvaldo, Toskano i Ferdinand.
    Jednog letnjeg, vrlo suncanog dana, otac odluci da pozove sva tri princa i stavi ih na test - ko resi test dobija princezu. Svim princevima su vezane oci, i dato im je 10 minuta za pronalazenje resenja.
    Osvaldo je postavljen ispred dvorca i kralj mu je rekao: "Moj dvorac ima 10 vrata, sva su bela osim jednih. Moras da pronadjes crna vrata."
    Toskano je odveden u bastu gde mu je kralj rekao: "U mom vrtu ima 10 redova ruza, u svakom redu su crvene osim u jednom. Moras da nadjes red plavih."
    Ferdinand je odveden u salu za balove, postavljen je ispred kraljevog stola i kralj mu je rekao: "Ovde ima svi tanjiri su srebrni, osim jednog. Pokazi mi koji je zlatni".
    Uprkos tome sto su im bile vezane oci, jedan princ je uspeo da resi test. Koji i kako?

Bilo sto posto, al neka cute oni sto znaju.

5. Ja ne znam života mi, al' mogu da pokušam...
    Logično mi ovo za sunčan dan i crna vrata. Crna boja vuče svetlost što znači da su samo crna vrata bila toplija od ostalih, šta znam, ima logike.

6. ovaj sa tanjirima, zbog težine tanjira? zlatni je teži.

7. Па ваљда је златни тањир тежи. Али, опет, може неки други принц да лупи и да погоди. Тако да би са знатном вероватноћом победио Фердинанд.

8. No vino me jako savlada, te postavih vosprošenije, a na njega kriv odgovor dadoh... Milutinov sin otec mojega sina jest... Otec mojega sina az biti mogu, i nikto krome mene, pretpoložim li što muž vrli ja. Milutinov sin ja stoga jesam, i Milutin otec jest moj. No i snaha Milutinova mogu biti, pretpoložim li što deva kreposna jesam.

9. u mojoj mašti si mu ljubavnik, jebo zagonetke.

Vidro, červ poroka izjedajet duštu tvoju... Prozbori slovo sa ispovednikom svojim...

10. Mlatafakin odgovor je tacan. Nisam razmisljao o ovim tanjirima, svakako ima logike to sto pricate, ali greska je verovatno u formulaciji zadatka (zadatak je copy paste). Mozda ne sme istovremeno da uzme dva tanjira ili je jedan jednostavno pozlacen... svaka cast za ideju u svakom slucaju

11. luCam. Ae postavi ti opet neku, meni mrsko.

12. Kralj je imao 1000 boca vina. 3 sata pred pocetak bala mu je javljeno da je u jednoj boci otrov od koga se umire za 2 sata. Kralj da se ne bi obrukao, morao je da posluzi svo vino koje je imao. Kralj je imao 10 osudjenika na smrt. Da li kralj moze da sazna u kojoj je boci vino ako mu je svejedno ako neko od osudjenika umre?

13. Svakom po 100 flaša, pa degustiraj. :)

14. Može, da svakom osuđeniku da popije iz po sto flaša.

15. Daje svakome po jednu na svakih dva sata.

16. Ali ima 3 sata do početka bala.

17. Pa ako da svakom po 100 flasa, shvatice ko je riknuo, ali nece znati koja je boca u pitanju!
    @YeahBatch
    ima samo 3 sata na raspolaganju.

18. Nisam video taj podatak.

19. Nisam video taj podatak.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.