Lokalizuj definiciju- upoznaj otadžbinu da bi je više voleo

1. Evo ovde stavljajte definicije o svom mestu, zavičaju, gradu, forama i ljudima u njima za koje znate da nema smisla stavljati kao definiciju u redovne definicije jer će ih malo ljudi skontati, popiće minuse i izbrisaće je.
    evo od mene
    definicija- Grad Sombor

Isto što i Subotica samo još mrtviji.

2. Zaima po jajima!
    Čuveni redar u bioskopu 29. Novembar u Zenici, BiH. Zaim bio zajeban, uvek u plavom mantilu, nije dao uneti semenke, da se žvaće, da se žvalji i tako. I čim se svetla ugase obavezno neko dobaci- Zaima po jajima! Onda Zaim ide držeći lampu u ruci i traži ko je rekao da ih izbaci napolje.

3. Auroro, jesi ti iz Zenice da zaratujemo odmah? ;-) Bivša mi cura bila iz Zen'ce, zajebavala me k'o zadružnu kobilu suncelijojjebemžareno

4. Kakav si ti baksuz da te cura iz Zenice ostavila? Pa mi nikad nikog nismo ostavile :(
    To su ti najveće budaletine u državi, i to bivšoj državi. To je lojalno k'o pseta. E moj ti...

5. Nije mene, nego ja nju - nisam mogao da slušam svako veče istu priču o njenoj mami i tati i kako brat voli da jede sendvič samo sa Tomi majonezom. Bilo je ili da počnem da pijem bensendine il' da rašćeram.

6. skurnja

Ћис локалитет, једном сам и ја скурњисао. :)

7. Види се ко су локал патриоте. :)

Штета што нема нека глоговачка дефка, мора нешто да скарабуџим.

8. Rasim
    Bilo ko na bilo kojoj koti zemaljskoj upali roštilj, na ugalj, naravno. Po najpoznatijem ćevabdžiji u Zenici, vlasniku najpoznatije ćevabdžinice u gradu.
    Primer- Hoće l' to Rasime? Vidi ga što fajta ćevape znojem sa ćele, k'o da mu je stvarno zenički ćevap a ne ova suhotinja (njujorška, vojvođanska, australijska, nebitno) što će nam sad napeć'.

@Luksdoc ti si se zabavljao s nekom OD Zenice, jok je ta iz grada bila :)

9. Govnara

Pepeljara

Erlavo

Mlitavo, rasklimano, nikakvo.

Sav si erlav, da dune vetar odneo bi te.

10. elek ovo prvo se u Zenici zvalo Pepeljuga, ovo drugo nam je identično, mada MOJI imaju H(ah a kako drugačije) pa je Herlavo...Ode u herlać- toliko dotrajalo ili nešto toliko pokvareno, rasklimatano da je otišlo u pičku materinu).

11. Bukara

Ćumenta izrazito glavatog čoveka, izraz potiče od drvene XXL krigle za bevandu.

http://img87.imageshack.us/img87/1588/bukaravelikaqu4.jpg

12. Ćepurca

Žbunasta frizura, al može i bilo kakva.

13. Namuždriti se

Najesti se ko gazda.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.