Lokalizuj definiciju- upoznaj otadžbinu da bi je više voleo

1. Kurcanija

Izraz koji se koristi za neko interesantno dešavanje ili situaciju sprdne, više u nonšalantoj formi, po čemu se razlikuje od pizdarije, jelte.

Primer:

"Dijete, ljebtejeb'o samo praviš neke kurcanije i ganjaš lopte pokaldrmi! Nemoj da te opičim ovom tarabnjačom, bolje mi ajd pomozi čistit' gra' i ma'une!"

*Brčko-Šamac-Bijeljina

2. Njonjo

Ćuna, kita, stojko.

*sela oko Brčkog

3. Стари Сланкамен

Знан по двема стварима: Преотео га Нови Сланкамен и од њега створи општину - гуја га љута ујела, украше нам тисућљетну повијесну посебност - и по Шекијевим екскурзијама.

4. Prva ili druga replika ljudi iz okoline Brčkog-Šamca-Bijeljine na svaki, pa i najmanji, konflikt. U tom jeziku jednostavno ne postoji "Izvini", "Možda nisam u pravu" ili bilo kakav iskaz kojim bi se preispitali sopstveni postupci i stavovi. Svako je najpametniji i sve zna. Nakaradan svet upičkumaterinu.

:)
    Smakanija- smak, tragedija, katastrofa baš iz ovih krajeva i čuveno
    Bo- to bi valjda trebala biti skraćenica od BOLAN pa dobiješ Nemoj me bo zajebavat'...

5. Teljvati

Raditi nešto usporeno i usiljeno, kaže se i kad neko jede kao da nema nijednog zuba u glavi.

6. Изнабутати - јебати !

7. http://vukajlija.com/vranje/58431
    Ovde sam živeo tada kada sam je pisao...

Luksemburg još nisam definisao...ne umem! :-)

8. Došli ste ovde da se ogrebete za pluseve a?!

9. Jeste, meni fali još 10 da mogu na čet... :-P

10. Došli ste ovde da se ogrebete za pluseve a?!

Da, upravo se ogrebah za plus na tuđoj definiciji.

11. Ne pišaj po tavanu

U prevodu ne seri, ne pričaj gluposti. Zatvori labrnju.

12. Hampa- dževa, galama.
    Skupičnjak- stan s puno dece.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.