Vjera

1. Ja sam ateista, ali pravoslavni. Meni je mnogo teže i odgovorniji posao da ne verujem u našeg boga, koji je pun milosti i praštanja, nego nekom tamo katoliku da ne veruje u boga koga predstavlja papa. Da ne pričam koliko je lako ne verovati u Jehovu, koji nije baš uračunljiv i dosledan, ili Alaha, grdilo od boga, skoro poluboga. Da ne pričam o ostalima...

2. Mogu li ja da ne budem ništa? Ima li neki naziv za to, kad čovek nit vjeruje nit ne vjeruje u Boga, nego jednostavno - ništa. Kad ti je svejedno je li neko vjernik ili ne. Kad te to ne dotiče. Nisam deista, to da razjasnimo. Nije šala.

3. Moraš da imaš veru u nešto momak.

4. Ne moram. Moram li da se bavim nekim sportom? Ne moram. Moram li da se borim za mir, ljubav i pravdu u svijetu? Ne moram. Moram li da budem iste vjere kao i moji roditelji? Ne moram.

Moram li? :)

5. Верујем, не верујем

6. Ne mislimo mi na istu veru brate.

7. Znam našta si mislio Boxere.

Try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations.

8. eat fat, just avoid carbs!

baj d vej, jako lijepo rečeno, мещо

9. Eto pametnog čoveka ovog iznad mene. Moji nit su vernici nit jesu, ja nit verujem nit ne verujem, jednostavno nešto je tradicija pa se poštuje i to ostaje i ostaće i malo ko se danas udubljuje u to a busa se u grudi svojom verom.
    Kako ja mogu da kažem da sam vernik kad nisam u pravom smislu te reči. Odgajan sam sa nekom tradicijom ali nisam posvećen. Drugi bi odma krenuli da se busaju u svoje maljave grudi i zatežu rukave pokazujući istetovirane kstove i svece, crkve i bogorodice, treći opet jesu vernici i to je to. Meni je laganje kad kažem da jesam a opet glupo mi je da kažem da nisam pored svih tih običaja koji prožimaju moj život.
    Opet sa druge strane ja ne želim da opovrgnem postojanje, i borim se protiv onih koji veruju, jednostavno svejedno mi je.

Nađite nam imeeeee

10. @Meśa

Agnosticizam, rekao bih. Ima nekoliko varijacija...

11. jebote Rufuse pa ovaj članak ka da sam umni ja pisao, skoro potpuno isto tako i ja nešto razmišljam. Samo ja se trudim da ne razmišljam o vjeri, nego mi samo dođe ponekad. A grdan je naziv, što jes jes, agnostik, zvuči ka da čovek boluje od nečeg ili još gore, da je asketa, slično mi zvuči.

No, imaju li gejevi svoju vjeru pošto njih kolko ja znam nijedna ih vjera ne priznaje kao normalne ljude nego bludničare koji idu pravo u Pakao.

12. Eto vidiš. Još kada to kažeš prosečnom, "našem coveku", gleda te izbezumljeno i pomišlja da si deo neke okorele sekte ili opasno bolestan. Zajebano je i kada je taj neko sa kim razgovaraš radoznao pa te pita da mu objasniš šta to znači, svoje stanovište i to sve "u kratkim crtama". Ja sam ateista i agnostik, ateistički agnostik je neki šatro zvanični naziv.

Ne znam za LGBT raju, mislim da su većinom ateisti i slično, mada ih sigurno ima dosta koji bi hteli da budu regularni deo neke vere, pa ih ovi po starim dobrim ustanovljenim vrednostima - šutnu, i onda nastaju kompleksi, mržnja...

13. ako nas je bog pravio po svom izgledu, znaci imao je seksualnu potrebu, odnosno morao je da drka kurac, nije uvek mogao jebati, a dobro znamo da se to smatra grehom, sto znaci da je bio gresan

14. Dođi Duče, mali Duče

15. ja сам бошњак, вјера ми је ислам

16. Ја сам секташ и тешки садиста.

17. ti si nečiji dupli.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.