Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
https://fbcdn-photos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1511356_1581217181926180_194710627_a.jpg
Vjera je uzrok svih ratova...
Jebo sam jednu Vjeru, smrdila je.
Vjera, Nada, Ljuba
Vi shvaćate da po vašim vjerama, hrišćanstvu i islamu, skoro svi idete u Pakao? Ne bih da vam ubijam volju za životom ili da vas odvraćam od Boga, ali u te vaše svete knjige piše šta smije a ne smije da se radi, a neke od tih stvari su banalne ako pitate mene, a ako pitate, hm, Boga, reći će vam da se za te stvari ide pravo u vječni oganj. A to su stvari poput alkohola, kockanja, laži, krađe (ukrao ti euro ili sto hiljada, lopov si), drkanje... Plus još moraš svaki dan da se klanjaš Bogu (do kraja života), muslimani to rade 5 puta dnevno, ne znam za hrišćane. A i ko voli licemjere i hipokrite, Bog ne sigurno, tako da priča "Ja vjerujem u Boga al ne idem u crkvu/džamiju, ne postim, ne poštujem propisano u knjizi" i slično teško da prolazi kod njega. Samo kažem...
Ne zajebaj, Meśa. Evo, za post se veli da je obavezan pa opet veli pop da stariji i djeca ne moraju, pa ko nema opet ne mora i sve tako. Ne valja ni varat ženu ali ko se ne može uzdržat jbg, oprostiće Bog. Još i da žena oprosti i na konja si.
Ја сам чуо да је Панинаро муслиман.
Verujem u religiju
Fazon je u pokajanju, svi smo pičkice koje se plaše smrti pa kad osjete da su pri kraju pokaju se najiskrenije i bog prašta. Ja ne idem u crkvu jer se osjecam licemjerno, pola liturgije odmjeram koke, gledam fasadu, ikone, i tako te gluposti, a drugo pola čekamda se liturgija završi jer me leđa i noge zabole. Što se tiče molitve ja to obavim za manje od minnute. Kad se sjetim molitve.
Smijem li se ja uključiti? :-))
smes brate ovo je slobodna zemlja
smes ti ovde naravno ko i svaki drugi, samo je problem sto kad bi ja tamo kod tvojih hteo da se eksponiram zavrsio bi nabijen na kolac
VERAAAAAAAAAAAAA VERA KURVOOOOO
DA SE JEBEŠ SA NJIIIIIM
NISAM ZNAOOOOOOOOOO
VERAAAAAAAAAAAAAA
Kurvo.
Ја сам чуо да је Панинаро муслиман.
ja sam čuo da je paninaro Mlađan Šilobad
Iznenađenje! Nisi upravu, na svu sreću. ;-)
Govorit ću u ime svoje vjere, pošto sam skoro čuo ovo na džummi (molitva petkom u podne) kad hodža kaže da će svi muslimani u džennet. Ni ja to nisam znao, mislio sam isto kao i Meša. Da pojasnim, tj. da parafraziram njegove riječi.
Svi muslimani, odnosno svi oni koji vjeruju u jednog Boga, tj. Allaha, odnosno, oni koji ne priznaju nikog drugog, odnosno koji mu ne dodaju druga, ići će u džennet. Faktički, dovoljno je samo da vjeruješ u Allaha dž.š. i ideš u džennet. Gdje je caka?
Najbolji vjernici, oni koji su učinili najmanje grijeha, kao što je recimo Poslanik s.a.v.s., idu odmah u džennet. Ako si činio grijehe (pio, pušio, drogirao se, krao itd), ukoliko ti Allah dž.š. oprosti te grijehe, ići ćeš direktno u džennet. A ako ne oprosti, ideš u džehennem, pa nakon što se duša isčisti od grijeha, ideš u džennet.
Oni koji nisu vjerovali u Boga za vrijeme života, koji su mu dodavali druga, za njih spasa nema.
Moram reći da jednom ateisti ovo zvuči kao priča za malu djecu, ali ako se uputi u bilo koju vjeru, ako baš počne s razumijevanjem da čita ili sluša neke stvari, neće mu biti toliko nerealno.
Бог је добар, опростиће свима, и то се у хришћанској теолошкој науци зове апокатастаза. То је Ориген. Питајте попове, има их пар овде. Око тога су се водиле дискусије међу теолозима, и водиће се до краја света, главна идеја је да је немогуће осудити једно ограничено биће као што је човек, због ограничене количине греха коју почини, за ограничено време свог земаљског живота - на неограничене муке које трају у бесконачност вечности. А и постоји идеја да је Бог милостив, па ето... А ја да сам Бог, свима бих вам опростио. После Судњег дана и Армагедона. Додуше, бих прво мало мучио после смрти у неким тамницама, чисто да ми се разгали душа и задовоље садистичке потребе. Онда бих створио нови свет, и опет тако... Тешко је бити Бог.
ЕДИТ: Чемпи, па тај хоџа је убо исто ово! Само не знам шта ћемо са хришћанима, и са оним црнцима по Африци и Амазонији до којих Посланик није стигао? Јадни, одоше да се пеку.
Znači Čampi ako ja vjerujem u Alaha i počinim zločin protiv čovječnosti, idem u Raj posle čišćenja? Jebo mater caka. :)
http://www.quickmeme.com/img/a6/a61ca35f2181152325cf451fe6aa6c731a0a02c9f5662ec48d4d711eac77dcf0.jpg
apelujem na kajteza da postuje neki random citat o koralima i meduzama, postupak za pravljenje drvenih palica za bubnjeve, koji detalj tehnike rapidne indukcije u hipnozi ili tako nešto interesantno.
Znači Čampi ako ja vjerujem u Alaha i počinim zločin protiv čovječnosti, idem u Raj posle čišćenja? Jebo mater caka. :)
Eh, vidiš, u tome se očituje vjera, bilo koja. Ako si dobar vjernik, ti nikada nećeš počiniti takav grijeh.
Svi ljudi griješe, samo neko više, neko manje. Jedini čovjek koji je bez grijeha je Muhammed a.s. i niko poslije njega neće biti bezgrešan.
A ako počiniš takav grijeh, veliki grijeh, i ako se nakon toga iskreno, ono baš iz duše se pokaješ za to što si učinio, MOŽDA ti se grijeh oprosti. Bog je milostivan.
E'uzu billahi mine šejtani radžim. Bismillahir rahmanir rahim.
Sačuvaj me, dragi Bože, od prokletog vraga (šejtana).
U ime Boga, Milostivog, Samilosnog.
Zato treba vjerovati u oprost, a prije svega - kloniti se grijeha, što je sigurno, sigurno je. :-)