Prijava

smokljo i ja tebe gotivim zato i pokusavam da te pomirim sa tvorcem...bice bolje./

axaxaxax labo dokazuje

Posle ovoga labovog iskustva, šmoklji preostaje samo da izabere religiju

Labo je moj prorok, bradonja kod trafike moje božanstvo

odaberi neku izumrlu nordijsku paganiju u kojoj je dopušteno jebanje u prdaru, drogiranje, pušenje, pijenje alkohola, jebanje drugih žena iako si u braku, drkanje kurca, psovanje boga, i još mnogo toga.

Zoroastrizam ili smrt

ali zanimljivo je kako zoroaster još nije krepo, a izgleda neće još dugo, još zanimljivije je to što je opstao nakon šta je sve urađeno iranu i kakva vlada je uspostavljena tamo.

I meni se nešto slično desilo labv

Al se lik u kolima zvao drugačije

kratak sadrzaj rasprave danas:

Šmo: Ajde svi na mene sada ubedite me da bog postoji picke jedne

Svi ostali: ajde ti prvo dokazi da ne postoji ako smes

Šmo: ma najjaci sam bre ne verujem u nista bre!!!

Skauzer: Pustite mene da ga ubedim lagano

Melk: Ma ja sam za to stvoren, samo me pratite

Šmo: Slabi su vam dokazi klosari jedni

Labo: Ja sreo Boga kod trafike

Šmo: Understandable. Have a nice day.

hahahahaha, jeste, realno.

Читам Меśин уводни текст, човек сада сигурно седи и гледа куд му оде тема. Дакле:

Pišite koje ste vjere, što ste te a ne neke druge vjere, što je vaša vjera bolja od drugih...

Ја сам православни хришћанин. Зато што сам крштен као беба, а после и васпитаван у складу са својим узрастањем од стране мудрих и компетентних људи. У доба комунизма, моја породица је била жигосана због тога, а онда се почетком деведесетих нешто напрасно променило, па се дешавало да не могу да уђем у цркву јер нема места од оних који су ми се до јуче подсмевали и цинкарили мог оца што ме води на веронауку и што нам поп долази у кућу. Не знам шта се то толико променило, знам да ја и породица из које сам потекао нисмо.
Зашто је моја вера боља од других? Мени је боља, иначе не бих био te vjere. Замислимо некога ко се декларише као верник, па каже: "Ја верујем у (уписати по нахођењу), али дозвољавам могућност да моја вероисповест не зна неке суштинске истине које се могу наћи у другим религијама". Шта бисмо могли да закључимо о њему на основу такве изјаве? Да нешто није у реду или са том његовом вером, или са њим као верником. Или да, једноставно, живи у заблуди да је те вере.
ПС Памтим Амфилохија, Атанасија и ту генерацију као младе јеромонахе који тек што су били докторирали. Ђедо (како га ви зовете) је био врхунски педагог и умео је да сваку беседу прилагоди узрасту слушалаца, а и структури.

@Frajkor: kažeš da si te i te vere jer je vaspitanje i podneblje upravilo tebe na taj pravac. Par redova ispod, veliš da kada bi mislio da tvoja vera nije najbolja, onda ne bi bio te vere.

Pitanje vapije, gde je logičan izlaz iz tog samodovoljnog kruga? Da si rodjen u Teheranu, uticaji bi te ustremili na islam, a učenja jednako navela na isti vrednosni sud. Ono što hoću reći, iz tvog objašnjenja proizilazi da je isključivi razlog tvom pravoslavlju to što je tvoj paketić roda ispustila baš na ovom parčetu zemlje, a ne nekom drugom.

Namerno biram šijte kao alternativu jer je njih približno koliko i pravoslavaca, dakle po nekoj kosmičkoj računici približna je i šansa bila da se deneš medju njima

Ahah moja vjera i nacija je najdobra jer sam rodjen tu loool flawless logic

Laughing in amazon tribe religion

@јебач пресретач: први пасус амин. Свако словце. С тим што ти то доживљаваш као контрадикторност, а ја не.

Тачно је да локација рођења доста утиче на верско опредељење, али не и пресудно. У супротном, сви би овде били православци по аутоматизму (или тамо шиити итд). А знамо да није тако. Ја сам писао о себи, како је то текло код мене (што је, уосталом, домаћи задатак теме). То је само једна од много варијанти које видимо око себе, и не разумем зашто би само она била проглашавана за "самодовољни круг", а све остале биле некако прихватљивије?

Једноставно, док сам био дете, моју друштвену и верску свест формирали су неки људи. То је, ваљда, нормално, да као деца будемо под утицајем свог окружења (да сам се родио као Могли, то би чиниле оне животиње, углавном не би било без утицаја). Касније, када човек сазри довољно да стекне способност критичког расуђивања, он може да одбаци, а може и да дефинитивно усвоји то чему су га учили од малих ногу. Обе те опције (као и све оне између њих) су логичне и легитимне. Код мене је испало овако, код неког другог нешто сасвим супротно.

Углавном, нисам верник ни по традицији, ни по инерцији, него по убеђењу (онолико колико је то могуће људском бићу, пошто је вера нешто што се не може емпиријски доказивати - барем не директним доказима).

Једино са чим никако не могу да се сложим, јесте веровање да децу доносе роде.

Доносе их лептири.

Ovaj frajkor solidna debilcina vidim

Koje si were newero moja XD

Ne ve ra mojabiositi