Prijava

Au. Au. Au.
Potpuno neočekivano. Naravno da sam se potajno nadao da ćemo pobediti, ali realno je bilo da nas nakantaju 10ak razlike. Peković fenomenalan, ali Mačvan je bio neverovatan. 16 poena, 12 skokova.. Uostalom, za ljubitelje statistike, evo linka za kompletnu statistiku svih igrača.

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=43

Ono što je bitno, šut za tri - mora da se koristi bolje. Peković pravi NEVEROVATNU razliku u reketu, ostaje dosta prostora spolja, to mora da se pogađa ako mislimo da pobeđujemo. Večeras je publika dala neverovatnu podršku, pa se Real malo i uplašio, odbrana naša doduše dobra, ali na strani mora da postoji konstantnost u tom šutu spolja. Malo više minuta Anđušiću, Raduljicu forsirati u ABA, pošto je neophodan (Pekmen će umreti), i Low da igra više u reket, ili da šutira, samo da radi nešto više u napadu.

Sve u svemu, sve je bilo dovoljno za ta neplanirana i bitna dva boda. Ako sad dobijemo Armani tamo, već imamo realnu šansu za top16, ali o tom potom.

Добра партија Мачвана и Пековића, мало лошије је одиграо Милосављевић, као и Чакаревић, све у свему, Ејси прорадио у задњих 15 минута, није нас хтео шут за 3, какогод мало су нас вратиле у живот оне 2 техничке, било је пар судијских грешака, али важно да смо победили...

Добра партија Мачвана и Пековића, мало лошије је одиграо Милосављевић, као и Чакаревић, све у свему, Ејси прорадио у задњих 15 минута, није нас хтео шут за 3, какогод мало су нас вратиле у живот оне 2 техничке, било је пар судијских грешака, али важно да смо победили...

Ne pominješ velikog Kecmana koji je bio tu kad je najteže bilo! KECMAN KAPITEN!!!

Opet kilava 3.četvrtina. Lo loš u organizaciji napada (iako se Grbović ne slaže sa tom konstatacijom). Bilo je u najmanju ruku sumnjivih sudijskih odluka, ali ne pamtim kada je Realu neko sudio 2 tehničke, tako da bolje da ne pričamo o suđenju.
Sve u svemu, najvažnija je pobeda, pa makar i sa pola koša. Još je sve moguće.
Ova grupa je ubedljivo najjača ove godine u EL, ali 'ladno može da se desi da nijedna od ekipa iz ove grupe ne završi na fajnal foru.
Nikada jača EL nego ove sezone.
Raduljicu svi pljuju, i ja sam razočaran onim što pokazuje, ali siguran sam ukoliko dođe do Pekovićevog povratka u NBA, i Raduljica će igrati mnogo bolje, jer ako ništa drugo, velika razlika je u glavi(psihi, da ne kažem psiSi), kada znaš da si prvi centar, u odnosu na stanje kada znaš da ćeš igrati 10-ak minuta, a očekuje se da se ne oseti Pekmenov izlazak.
Setimo se samo kako je pre 2 sezone igrao Vraneš u periodu kada je zbog Marićeve povrede bio prvi centar, i maltene jedina petica.

Да а нико није никад веровао у њега.
Тих пар седмица су му најсветлија тачка у каријери.

Ја верујем у Радуљицу и причаћемо о њему овде у мају.
Морало је доћи до пада у игри јер Доже сам видиш да су са друге стране један Рејес, Љуљ, Фернандез, Ибака, Томић па и Миротић који би да га је Дуле довео данас био највећа звезда Партизана.
Победа ма каква да је против оваквог Реала је историјска као што Дуле рече!

Сад читам да је синоћ на текми био и Саша Павловић који каже да озбиљно размишља о Партизану.

Радуљица је један билмез. У одбрани просто не постоји. Чим крене за играчем ка капици моментално се изгуби и то су лаки поени за противника. У нападу је добар кад игра један на један, али чим треба да направи блок не може да се споразуме са беком за мање од десет секунди. Уз све то одаје утисак да га кошарка не интересује, не размишља ни о судијском критеријуму ни како противник игра одбрану. С обзиром да је Ло још увек погубљен у организацији откад је дошао у Европу, њих двојица просто униште игру кад Пековић оде на одмор. Са друге стране, Пековић је импресиван. Поентира без проблема чак и кад га удвоје, не даје лоше повратне пасове, изузетно разуме игру, погогову у нападу, а разговара са играчима после сваке грешке и објашњава када да му дају лопту и куда да се крећу. Уме да отвори цео рекет за бека, а уме и да се баци за лоптом иако има уговор са другом екипом!

Што се тиче осталих, Лучић не може да нађе позицију никако. На тројци не може да сачува Фернандеза, а на четворци Рејеса. У односу на прошлу сезону ни 50%. Чакаревић напредује, почео је да хвата лопте у нападу, а коректно је чувао брже играче у одбрани. Уме и да пренесе лопту ако противник почне са пресингом. Кецман је легенда Партизана! Оно што је урадио пар пута је сува генијалност. Мислим да се Ибаки завртело у глави кад му је продао продужени корак у првом полувремену. Мачван је развалиЈо синоћ. Како само прати игру, то је фантастично. Мислим да је два или три пута помогао у пик ен ролу и украо лопту под кошем и још бар пет пута био изузетно близу. Уз то је сасвим добро чувао Миротића који је доста брз а (што би рекао Денда) иде јако до самог краја и уме, богами, и за три. Анђушић има опасан шут, али преко руке не погађа ништа као ни кад изађе из блока. Ако то поправи биће зајебан играч пошто за разлику од Трипка сме и да крене на улаз.

Пионир пун пунцат, као пре две-три године. Људи су се из ходника пели на неке кутије да би видели терен. Судије добиле аплауз на полувремену! :) То не памтим кад сам видео последњи пут. Суђење је било сјајно, центри су били заштићени све до краја утакмице, а за кога год да навијам, срце ми је пуно кад Шпанац добије техничку грешку за приговор, па још кад је то Рејес!

Беше давно кад је Франко влад'о
То су били много тешки дани
Али опет им је сфинктер страд'о
Краља опет изгазили партизани!

Mačvan dobar, još da nije forsirao distancu odigrao bi vrhunski. Ovako je malo zasmetalo par vanrezonskih šuteva van 6.75, pogotovo onaj iz kornera, fuuuu...

Pekmen - zdravo đaci, čiko zna, čiko može, čiko hoće. Dovoljno.

Lučić imao strašan zadatak i pošteno ga odradio s obzirom na snagu protivnika. Pošteno.

Lou - treba mu pronaći muda. Može on svašta da uradi al' stvara se osjećaj da igra isključivo i samo da dodaje lopte. Masu prilika je imao da prošiša i zakuca al' ko da je vezan, ko da mu ne daju. Valjda će skontati da sa svojim iskustvom iz Amerika u Evropi može čuda činiti.

Nije bilo mnogo prodatih lopti i mislim da je to na kraju i odlučilo.

Jedino što zabrinjava je jebena trojka. Nikako da proradi na duže vrijeme već jednu utakmicu sipa ko ludo a već sljedeću jedva dvije. Počinje da nervira.

Онај Мачванов шут можда и јесте исфорсиран, али да ми дода лопту бек који не сме да шутне иако је сам, има да шутнем и да му покажем како се то ради.

А Ло је играо четрдесет минута. И за тих 40 је изгубио само једну лопту против одличне одбране Реала. То је већ добар учинак за плејмејкера. А што се тиче његових улаза, он није Мекејлеб, али има добар улаз. Проблем се најбоље види у НЛБ лиги, кад после сваког улаза гледа у правцу судије. Просто је навикао у Америци да се не дозвољава толики контакт центра са беком у рекету. А треба и да се навикне на то да се лопта да црнцу кад је Пекмен уморан и да он реши.

А треба и поменути да смо победили Реал са само две постигнуте тројке. Срце!

Koliko god da gotivim Mačvana, 2 erbola + 1 lomljenje table, sa trojke, u jednoj utakmici su previše.
Doduše iskupio se skokovima (12 čini mi se) i nepogrešivošću sa penala.
Mačvan šutira penale zbog tehničkih - LOLčina!

срце ми је пуно кад Шпанац добије техничку грешку за приговор, па још кад је то Рејес!

Pogotovo ta džukela! Htedoh i to da apostrofiram u prethodnom postu, ali sam se uplašio da će biti preopširno. Njegova tehnička mi je napunila srce k'o da je neki normalan igrač dobio 2.
Sećam se kada smo ih mi (Zvezda) odvalili sa 20 razlike u Bgdu, u ULEB kupu (u čemu drugo), a u revanšu su nas bukvalno pretukli uz blagoslov sudija, u čemu je prednjačio upravo Rejes.
Rudija baš cenim kao igrača, ali i on je prljav do bola, mada da ne grešim dušu to juče nije demonstrirao.

Јесу Шпанци прљави и свиме се служе, али морам признати да су јуче били прилично коректни у самој игри. Рецимо, за разлику од претходна два госта у Евролиги уопште нису константно чували Пековића под фаулом. Центри Шарлроа су буквално у сваком нападу фаулирали Пековића. Можда је томе и допринело што је Реал у првој четвртини изашао из бонуса доста брзо, па су мало променили одбрану, али је у сваком случају то нама много више одговарало.

срце ми је пуно кад Шпанац добије техничку грешку за приговор, па још кад је то Рејес!

+100
Ne znam što, ali špansku reprezentaciju mrzim, bukvalno mrzim u svakom sportu. Košarka pogotovu, fudbal nešto manje. Prljavi su, a padaju za sekund kada im odgovara.

Što se tiče Low-a, mislim da ima dosta potencijala. Ne znam da li je neko primetio, kada je gusto, on uradi šta treba, ode položi, šutne ili fintira pa asistencija, ali ne i tokom utakmice. Kada bi to radio svo vreme, imali bi strašnog pleja.

Jel nam trebaju 4 ili 5 pobede za prolazak? znaci pobede kod kuce su moranje...i jedno gostovanje

Како мислиш колико нам треба победа? Треба нам да будемо четврти. :) А колико ће нам победа требати зависи и колико победа буду имали Ефес или Армани. И какав нам међусобни омјер буде...

Ovo je sve osim kosarke...bruka sudjenje...

Ово је за плакање како ми играмо у нападу.

Ево сад на сајту ЕЛ: Мачван има индекс 10, Пековић 9, а остатак тима укупно -9! Мачван 9 поена, Пековић 8, Радуљица 2 (са бацања), остали из бар једно десет отворених шутева један округао кромпир.

Alo pa svira i postojece i nepostojece faulove nad galinarijem, a 5 poena u 2/4 su jebena bruka, trojke 1/10...sa tom igrom nece ni zlatorog da dobiju, pa mi nemamo normalnog plejmejkera, a danasnja kosarka se zasniva na dobrom pleju...ejsi lou...to je taj sut..glupi crnci