Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Slažem se Mlato.
Ja kao što sam napisao, nisam odgledao nijednu njegovu utakmicu, jedino što sam gledao su hajlajtsi sa utakmica Santa Kruz Voriorsa. Ima dabl-dabl učinak vrlo često, mada mi nije impresivan. Sve su to neki otpaci, i uglavnom posle drugog trećeg puta.
Ali, s obzirom da je Krstić, nažalost završio sa reprezentacijom, i da je Raduljica ove sezone odigrao nula minuta ozbiljne košarke, a u 2015, nula minuta košarke, mislim da je Milutinov po trenutnoj formi, naš drugi centar, posle Bobija.
Braduljica, Bobi i Milutinov i vise nam centara ne treba.
Cenim bradulja prvi, milutinov drugi a bobi treci centar, jer je sale vec rekao da ne moze da ga ubaci jer mora celu koncepciju oko njega da pravi.
Ipak, za 10ak minuta neke specijal odbrane, ili da malo izbacimo protivnika iz ritma sto da ne.
Milutinov je sasvim solidan centar, pogotovo ako se uzme u centar da na treningu nema od koga da uci, vec samo na utakmicama, a ove godine je takvih tekmi bilo svega nekoliko.
Bice od njega u narednom periodu mnogo bolji igrac, cim ode u jacu sredinu, jer u KKP nema sa kim da radi na treningu, sta kao gura se sa djumicem? Pre toga sa Salicem?
Vi ste u silnom nabrajanju zaboravili Dejana Kravića koji je bio prošle godine na širem spisku, ali je odustao zbog povrede. Momak ima sasvim dobru sezonu u Grčkoj, s obzirom da mu je to prva u evropskoj košarci. To je još jedan centar, a pri tom je brži od Bobija, odnosno uklopa se u Saletovu ideju oko brzine igre.
Gazimudo, grešiš oko toga da nema sa kime da radi u KKP, ove sezone se u mnogo čemu vidi uticaj Mačvana na njega, mislim nije ga Mačvan trenirao, ali kupi poteze.
Na koga ovde misliš, Marjanovića?
Boban će nam biti prvi centar i to je 99% sigurno. Nema on nama kako da sruši koncept igre. U većini stvari je bolji od Raduljice, a sličan stil igre imaju. Plus je dominantniji u skoku, a i bolji defanzivno, jer nije teško biti motivisaniji od Raduljice.
Marjanović je gotovo siguran putnik, tu još treba videti ko će biti drugi centar Raduljica ili Milutinov, i na kraju da li da vodimo 3 centra ili 3 PFa.
Brate taj marjanovic je i prosle sezone igrao extra kosarku pa nije bio ni u 12 a o prvom centru da ne pricamo. PA ako je Sale nasao nesto sto umemo da igramo, cisto sumnjam da ce sad da menja koncepciju skroz.
Tog Kravica nisam gledao nikad, pa ne mogu da komentarisem coveka.
A sto se Milutinova tice, jeste pokupio je on nekolik poteza od Macvana, ono podvlacenje pre svega,al njemu treba nabudziti igru ledjima. Da moze da unosi ljude u kos i stvara sebi poziciju.
90% centara je extra kad dobije loptu na metar od kosa, al iole normalan protivnicki centar to nece dozvoliti,a takvih je 99% u EL i na Eurobasketu ( na ozbiljne klubove/repke mislim)
da je imao Pekmena, sad bi nosio bobija u zubima.
Doduse, ja bih pre od njega pravio kopiju Tomica nego novog Pekmena, al jebiga niko me ne pita :D
Taj Kravić je isto lik koga niko nikad nije gledao a pominje se u kontekstu potencijalnog reprezentativca lolo. Ja sam mišljenja da je on bio pozvan čisto da bi se čulo za njega da bi mogao negde da se proda, ništa više.
па неће ниједан судија пустити милутинова да грли играче по целу утакмицу на европском првенству
Da slažem se da je prošle sezone imao dobru sezonu i nije bio u reprezentaciji, ali ipak ne mogu se porediti njegove igre iz ove i prethodne sezone.
Pre svega mislim na odbranu, npr. prošle godine su se naši igrači šetali kroz reket kada je Boban bio na parketu, a on je udario neke 2-3 rapme, a bilo je osam utakmica. Ove godine je popravio igru u odbrani, ne dozvoljava da se igrač tek tako prošeta kroz reket, itd. A ja stvarno ne vidim po čemu Raduljica zaslužuje da se nađe na spisku ispred Bobana. Nije da mi ovaj gotivan, nego mislim da je manje kvalitetan igrač.
U svakom slučaju, najdeficitarnija pozicija nam je centar posle odlaska Krstića u penziju, i mislim da bi bio idiotizam ne pozvati najdominantnijeg igrača Evrope da ti igra u reprezentaciji.
Plus kada si okružen igračima kvaliteta Bjelica/Erceg, Kalinić/Lučić, Bogdanović i Teodosić niko neće smeti da pomisli ga udvaja. A onda se takav centar u igri 1 na 1 vrlo teško čuva.
I na kraju kada su ti potencijalni protivnici u reketu redom:
Francuksa - Gober, Lovernj, Ažinsa, Mahimi, Noa(on valjda ne igra)
Španija - braća Gasol, Ibaka
Turska - Ašik, Kanter(reko da oće da igra), Aldemir i Ilijasova
Nemačka - Kejman i Novicki može da odigra centra,
bilo bi glupo ne pozvati svog najboljeg igrača na toj poziciji.
Ma opusteno, dolazi nam Chris Bosh u septembru.
JA SE SLABO RAZUMEM U BASKET GAZ, ALI BOBI TREĆI CENTRA...
http://www.dodaj.rs/f/16/cC/2THy1GOu/ddd.jpg
Мало је и масе набацио Боби, мада грувао би га ја још, танак је.
bobi sa novim
http://www.dodaj.rs/f/16/cC/2THy1GOu/ddd.jpg
paćinim plejom
JA SE SLABO RAZUMEM U BASKET GAZ, ALI BOBI TREĆI CENTRA...
I Djordjevic se izgleda malo razume u basket pa mu bobi na letovanju dok repka osvaja svetsko srebro
Ja se vodim time da Sale sigurno nece menjati koncepciju zato sto je Bobi izdominirao sezonu. Ponavljam, zvace ga sigurno,al da ce biti prvi centar, NECE. A da li ce Milutinov ili Bobi biti treci centar to nije ni bitno
BRATE ALI TADA NIJE BIO U OVOJ FORMI, ŠTETA NEISKORISTITI
Hahahaha, ako Bobi bude treći centar ja ću da ti kupim jednog Bobija da imaš za po kući.
I kako to jednom kažeš "biće treći centar", posle "ponavljam neće biti prvi centar", to nisu iste tvrdnje.
Šta si se uhvatio za KONCEPCIJU IGRE ko pijan plota, Đorđević jednom rekao "eto neću zato da ga zovem", ti sad svaki post koncepcija igre, pa koncepcija igre. Ta "koncepcija igre" nije Slavski kolač, pa da kad ga staviš u rernu ne moš više oblikovati, nemoj se ludačiti. Bobijeva igra prošle i ove sezone su nebo i zemlja, trenutno je jedan od najboljih igrača Evrope, i najkonstantnijih, slagao se ti s tim ili ne.
Mene brine hoće l' ići Erceg... :(
ERCEG - TREBA NAM
Bobi je konstantan koliko je konstantan tim i koliko su nadahnuti spoljni igrači, to je logično. Vidjelo se dosta puta ove sezone da je Bobi sposoban da zablista ali je itekako sposoban da postane čamov kurac ako crnci počnu budalijesati. Biće on dobar centar za repku sa trenutnim igračima koji su u timu. Igraće mnogo više od Milutinova kome fali prvo mišića i snage jer jebemu kolač i centra koji leđima ne može oduvati drugog igrača, kaki kurac centar.
Mene je fascinirala tvrdnja da bi milutinov nosio bobija u zubima da je trenirao sa pekovicem
Da ne pominjem to da cak i da je krle tu bobi bi bio prvi centar, jednostvno je ovu sezonu pojeo(u evropi gde ne pustaju buduce zvezde evropske kosarke da im glume ranac) tako da kapiram i da se opet sjebu da puste dula da vodi repku i njemu bi mozda bio prvi centar(ako se ne povampiri djuro ostojic)