KK Partizan

1. Иако ме нико није питао, даћу своје мишљење као неко ко навија за Звезду.
    Тренутно, више се слажем са Запатом него са Џонијем.

Године најчешће нису битне, није битно да ли имаш 17 и 37 година за неке ствари. Завршнице не добијају техничари него играчи са мудима, а ви таквих баш и немате много. То јест' нисам сигуран да ли их уопште и имате. Самопоуздање може да се стекне и све то, али са мудима се играчи рађају, небитно да ли је то у боксу, кошарци, фудбалу или на пијаци, једноставно, тако је. Ви немате победнике у екипи. Ок је фејловати у завршници једном или два пута, али ви пречесто губите завршнице, а до прошле године сте их стално добијали. Немате играча који ће у одлучујућим тренуцима да реши утакмицу, да стане на лопту или да направи резонски потез, можда чак и не резонски, него лудачки потез, који на крају испадне до јаја. А некако, то је можда лакше са 17 него са 37 година, откуд знам. Што се талента тиче, таленат је ок, али за велика дела је занемарљив у поређењу са нечим другим. Ви имате гомилу играча за, рецимо, Игокеу (играча од којих се ништа не очекује и они онда баш због тога направе нешто) и која сада кад људи очекују победе од ње, полако стагнира, а немате играче који ће бити добри и онда када се од њих очекује да будете најбољи (објективно, Звезда је тренутно доста јача, а ви против ње и у Евролиги против јачих противника играте добро, онда када се то не очекује од вас).

То вам фали, тај менталитет, а то је јако тешко стећи у сениорима. Да не буде забуне, ни у Звезди или како је већ зовете, није много боља ситуација што се тиче младих играча, али ми поред тих имамо и старије играче који та муда и имају. Толико од мене.

Спортски поздрав. :Д

2. Џони, како је у праву за навијаче? Било је бар 200 наших навијача.

3. Ma kako nije bitno imaš li 17 ili 37?

Momci su sinoć odigrali odlično, srčano, pokazali su muda iako su klinci. Tinejdžeri. Bebe. Neko je već rekao - fali onaj jedan na terenu da kaže "E ne sad to već ajde ovako" jer klinci ne znaju šta. Oni tek uče iz ovih poraza a neko je već sve to prošao ko zna koliko puta.

4. Momci su sinoć odigrali odlično, srčano, pokazali su muda iako su klinci. Tinejdžeri. Bebe. Neko je već rekao - fali onaj jedan na terenu da kaže "E ne sad to već ajde ovako" jer klinci ne znaju šta. Oni tek uče iz ovih poraza a neko je već sve to prošao ko zna koliko puta.

Skočko ja sam to napisao. Kurajber i ja smo to apsolivirali uz kafu dva dana pred utakmicu, naravno nevezano za taj meč već jednostavno kao nešto što ipak nedostaje Partizanu ove godine, zbog čega su možda sve neizvesne završnice i otišle na stranu protivnika.

5. Sinoc se nekako videlo da je ovo uporavo to sto je Dule pricao na pocetku sezone, da ce ako ostane ova ekipa biti medju najjacima kroz par godina, e sada je problem u finansijama...i samo zato molim Boga da udjemo u EL...Odlicno odigrano protiv mnogo iskusnije komsinice, a iskustvo ima itekako veliki uticaj u ovakvim tekmama, jedina promena koju bi trebalo oraditi je trejdovati ili prodati Muslija a dovesti nekog iskusnog camugu na poziciji centra, da Milutinov i Gagic uce uz njega...A vidim ovde pljuju Milosavljevica, pa jbga ljudi ne mojte gledati samo napadacki deo igre, on nam je mozda i ponajbolji u odbrani.

6. Године најчешће нису битне, није битно да ли имаш 17 и 37 година за неке ствари.

Tako je. Zato ste vi doveli Rakoca, jer je potpuno nebitno sto Cvele ima 20ak godina,a Rakocevic 34. Zato ste i dovodili iskusne crnce, jer su godine potpuno nebitne. I na kraju krajeva,zato vasi mladi igraci igraju po 10ak minuta na tekmi.

I da, sinoc je bilo 150-200 grobara u onom cosku. Dakle bar 5x vise od onih 30 koliko je receno. A cuo sam da je jos njih oko 500 vraceno od hale, i nije im dozvoljen ulaz (valjda su mislili da ce pustiti i njih kao onomad Cigose kad smo mi bili domacini).

I ponovicu - ne znam zasto ste posle ove utakmice kolektivno poceli da pljujete ceo Partizan ukljucujuci i Duleta. Pojedinci jesu odigrali ocajno, neki daleko ispod ocekivanog (Lucic recimo, koji je trebao da bude nosilac u ovakvoj tekmi), Dule je imao i neku gresku, al u poredjenju sa igrom od pre mesecak dana ovo je vrhunska kosarka.
    To u meni i dalje drzi optimizam. Igramo sve bolje, i mislim da cemo, kad tad, krenuti da dobijamo utakmice u serijama. A licno se nadam da ce ta serija biti bas tad kad bude trebalo.

Nego da vas pitam, sta mislite, moze li FMP do prvog mesta? Oni imaju direktan plasman u EL,a mi eventualnom pobedom na F4 takodje ostvarujemo plasman..

7. U vezi Lucica, pojavile se neke informacije da je igrao pod temperaturom. Verovatno je patka, al ne treba iskljuciti da je i nesto takvo moguce.

Sve je moguce do kraja, pa sto da ne i da fmp bude prvi. Igokea ce verovatno da kiksira do kraja, imaju nekoliko neugodnih utakmica, ako ovi pobede sve do kraja postoji ne tako mala sansa da se plasiraju direktno.

8. Muslija ne treba ni trejdovati ni prodati već streljati.

9. Čim si počeo da godine nemaju veze, odmah mi je jasno koliko znaš o sportu. Ne shavati ovo kao prozivku, nego neko ko gleda sport tolike godine, zna o čemu pričam. Naravno da ima veze. Polako ćeš verovatno jednom doći do toga, a mene mrzi da nabrajam primere u svetskom sportu gde je to tako ispalo.

Po meni i dalje, odlični klinci, talentovani, perspektiva, dva-tri odlaska nekih igrača koji se ne uklapaju, dva-tri dolaska nekih novih, možda malo zrelijih igrača i raskantaće koga hoćeš.

Jednostavno suviše očekujemo zbog navike da vršimo torturu nad svima, a nije ništa strašno ovo sve. Ako efempe mora da uloži toliko para i dovodi iskusne igrače, a ova klinčadija igra egal sa njima i to ne samo egal, nego ih slobodna spašavaju, ja predviđam vrlo zanimljivih novih 15 godina za efempe.

10. Ja sam čuo da Lučić ima povredu stopala koju je zaradio na kupu i da nije trenirao do subote ali to ne može da bude nikakav alibi kad imaš 15 razlike. Sami smo krivi.

11. I jebo vas sve redom u dupe Rakočević, za trideset godina ste napravili jednog košarkaša, nešto malo iznad evropskog proseka i napraviste DŽordana od lika. Strašno.
    EDIT: Kada bi neko sa strane došao i slušao vaše priče o Rakočeviću mislio bi da je Lebron jebeni.

12. E jebi ga, da nije tog Rakočevića, verovatno bi bilo po 15 razlike za vas u ova 3 derbija, koliko god vi bili mladi i neiskusni.
    Ne znam što ga toliko pljuješ, Grobarinjo, ne sećam se da se lik ikad ponašao nesportski, kako prema vama, tako i prema drugima.
    Čovek je pola našeg tima, koliko god se to nama svidjalo ili ne.

13. On se samo nesportski ponašao prema reprezentaciji, mada je imao i momenta u prtoiv nas u nekoliko navrata.

14. Pa nikad se ni Lucic nije nesportski ponasao, ni prema igracima drugih klubova ni prema publici, niti bilo kome, pa ste mu opet pevali Lucicu NAKAZO!

Rakoc vam je najbolji igrac, tu nema spora. A i tragedija bi bila kad vam on ne bi pravio razliku, Pa ima vise kvalitetnih evropskih tekmi u rukama nego svi ostali igraci Partizana i FMPa zajedno. I TO JE ONO STO DONOSI RAZLIKU. Dakle iskustvo je BITNO , i to MNOGO.

15. Jebo vas patak, pa lepo sam napisao da smo Kurajber i ja kao dva iskusna košarkaška vuka apsolvirali uz kafu taj nedostatak iskusnijeg igrača u Partizanu :)

16. Čovek je pola našeg tima,

Ja ovo govorim odavno.jednostavno nemamo iskusnog igrača koji će da pogura kad je gusto.Žao mi što je kecman otišao sa njim bi ovaj tim izgledao potpuno drugačije

17. Dakle iskustvo je BITNO , i to MNOGO.

Apsolutno se slažem, i meni je prvom krivo što nam se 50 i više posto igre zasniva na njemu.

Nemam ja ništa protiv da mu i pevaju, ko što mu pevaju, "Žena ti je kurva Igore" i slično, to je sve deo navijačkog folklora. Ovo za Lučića kontam da je čisto prozivka na osnovu fizičkog izgleda, kao što Katić treba da vrati slonu surlu ili Mačvan konju glavu.

Pitanje je više bilo upućeno direktno Džoniju, pošto sam primetio da se ničim izazvan u više postovao najebavao majke Rakoču, pa rekoh da mi on kaže jel ima neki poseban razlog ili ne.

18. Pa nista to nije cudno. Mi hejtujemo Rakoca jer nam cesto biberi corbu i muti planove, kao sto vi hejtujete Duleta jer je nikakav strucnjak, svinja debela i prevazidjeni trener , a u stvari ga mrzite jer vam je godinama jebao kevu :)

Mislim, logicno je i jedno i drugo.

19. vama ocajnicki treba par iskusnih igraca
    izgubili ste 10 utakmica na jedan kos ili ste propali u poslednjim sekundama kao protiv nas
    ima igraca koji imaju muda za sut, uz to su i dobri tehnicari, ali treba neko ko ce smiriti ritam igre, organizovati napad
    a u poslednjem minutu ste jurcali, a mi vas sacekali

20. Opusteno. Svesno smo mi usli u ovu sezonu bez iskusnog igraca.
    Vec sledece sezone ovi igraci nece biti potpuno neiskusni.
    Bice i odlazaka i dolazaka. Ja bih licno voleo da vidim Ledja pre svega Djekni i Cakarevicu.
    SLedeci na listi je Musli,al eto ove sam stavio ispred njega jer im ovo nije prva sezona, i vec duze vreme nisu ostavili nikakav doprinos.
    A i deluje mi da Musli trenutno igra najgoru kosarku u zivotu. Kontam da samo moze da zaigra bolje :)

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.