Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ako je ovo tačno, i na F4 odu ekipe koje su sad poređane od prvog do četvrtog mesta, F4 bi bio samo formalnost jer bi i mi i limenkari išli u EL bez obzira na rezultat. Videćemo sutra već a Igokea možda čak istupi iz lige ako je to tačno, sem ako nisu pretili praznim puškama.
А опет, са друге стране, Игокеи нико не може да забрани како ће да се зове. :)
VEEEELIKI plus za evropsku "košarku".
Izbaciće se ono glupo pravilo mrtve lopte sa strelicom, biće podbacivanje. Neće više moći da kalkulišu sa faulovima, jer će svaki drugi faul u zadnja 2 minuta biti bacanja do bonusa.
Još kad bi ubacili defanzivne tri sekunde, pa da KONAČNO dobijemo plejeve i bekove koji idu na koš, a ne da udaraju na mlitavo biće od 220 koje samo u Srbiji može da igra košarku, jer je dobio status centra.
Па добро сад. Неће само европска кошарка да се прилагођава. Биће неких измена и у НБА сигурно.
Ако је неко ископавао и вадио колац из таквих бића, то је била НБА. :) Ето и то дрво на које си мислио је добило уговор тамо.
Ja sam mislio na opštu selekciju igrača u Srbiji, tipa Vraneš.
Znam, kad sam ja trenirao, bio sam plej koji igra odbranu primarno, u napadu, pošto nisam imao šut, morao da trčim unutra. Sad, svaka ekipa (uzrast recimo 14-15 god) je imala jedan korać posađen u reketu od 210. Mi smo naš korać našli kod automehaničara. Pitao trener "oćeš da igraš košarku" "šta treba da radim" "stojiš u reketu". I to je to.
Ja sam blajvao kitu svaki put, jer sam tad bio 166-7, i svaki put kad krenem unutra, on me poklopi. E o tome ti pričam. Kada bi bile defanzivne tri sekunde, obesmislila bi se zona, i KONAČNO bi se u mlađim selekcijama vežbala odbrana 1na1, a ne da nam klinci sa 13 godina uče zonu. I posle što nas Ameri pojedu na svim turnirima.
Па ја и хоћу да кажем да је тај Вранеш завршио у НБА. А и он је Тони Паркер за неке друге који су тамо играли.
Nisam ni znao da je kreten bio tamo hahaha evo mu statistike:
http://www.nba.com/playerfile/slavko_vranes/
Jedan pokušaj hahaha.
Ali NBA te debile kupuje od nas, i bole ih kita za pare, jer tamo svi imaju, ako nemaš, ima drugi grad, drugi vlasnik itd..
A kod nas ti debili zauzimaju prostor talentovanoj deci, prvo na centru, a zatim i uništavamo bekove i plejeve. Pogledaj Milosavljevića, Paunića, Rašića, Markovića.. Samo odbrana se igra.
A šta bi ti, čoek je skupio čak 3 minute u NBA ligi :D
hahahha bem ti sunac
Ja volim evropsku košarku, a NBA mi je sranje. Ako evropska košarka krene u tom pravcu neću je ni gledat,i jer meni ono što oni tamo igraju nije zanimljivo.
Побогу, Џони, како може да ти буде срање? Квалитет је далеко испред европске, а о озбиљности и организацији да не причам. И што се тиче европске кошарке, већ је кренула у том правцу.
Trucko brate sinoc sam pogledao Minesota-Majami...pa ono je smejurija, u evropskoj kosarci bi pola onih atrakcija svirali korake, duplo vodjenje i sta sve ne, a o protekciji Majamija sinoc da ne pricam, jeste kvalitetnija liga, ali evropska kosarka ima tu neku disciplinu koju ja volim ne svodi se sve daj igracu najboljem igracu loptu pa sta uradi
То је тотално поједностављење. Да прескочим сад разлику између регуларног дела и плеј-офа. Често се меша то да европски кошаркаши не могу да повежу два отворена шута са јаким одбранама. То просто није тачно. НБА одбрана уопште не заостаје за нападом, то се и види на најјачим такмичењима. Уосталом, није ништа необично да неки НБА риџект буде далеко испред саиграча у Европи и редовно добија лопту, па шта уради. Је л' треба да набрајам такве?
Друго је питање шта неко преферира. Могу и ја да не волим професионални фудбал и да гледам трећу лигу зато. Чињеница је да је европска кошарка друга лига и да се иде ка томе да постане конкурентна.
Једина мана НБА је што се игра ноћу и што немам програм на ком могу да гледам. :)
Stil mi je smešan. Cirkus. Jednostavno evropsku košarku više volim.
Zevam dok gledam NBA. Nemam pojma zašto. Evropsku bi gledao svaku utakmicu EL i svaka mi je do jaja.
Misliš na NBA? Ako misliš, potpisujem. Vidim da spominjete, pa da se uključim. Pre neki dan gledam top10 nedelje, od čega je u 8 slučajeva igrač napravio bar po 4 koraka. Odbrana nije intenzivna. Svako uvek može da šutne.
I da, jel zna neko da li je zona i dalje zabranjena u NBA?
Колико ја знам није више забрањена. Наравно то ретко ко користи зато што би их затрпали бекови који погађају шутеве. :)
А у плеј-офу?
Zaboravih to. Plej of je drugo. Totalno drugi sport. Ovih 82 komada utakmica je cirkus. A tamo je ozbiljnije. To jeste. Meni se čini da kad gledam neki meč, da većina igrača uvek može da šutne. Užasno me nervira što se uglavnom sve svodi na 1 na 1. I riki rubio me nervira lolo. cigan mali
Zonu niko ne koristi jer a) ne može centar da bleji u reketu, pa se lako razbije alejupom b)š'o kaže jukenhendldtruć svi mogu da pogode, pa je besmisleno.
Drugo, smešno je reći da je NBA cirkus. Gledajte Čikago, Indijanu, San Antonio, Memfis, do skoro Boston.. To su timovi koji igraju odbranu, i trude se da završe što više na tabeli.
Treće, i verovatno najbitnije, igrači imaju SLOBODU u igri. Vi mislite da Bogdanović ili Bertans ne bi imali 20-25 poena po utakmici da imaju dozvolu da šutiraju kad su sami, ili kada misle da mogu? Jebali bi bre kevu. U NBA opališ 3-4, čak i ako omašiš, nećeš ići na klupu do kraja treće četvrtine, već ostaneš na parketu i nađeš ritam, posle dobiješ samopouzdanje i rokaš do kraja.
Meni je veći cirkus gledati Partizan - Cedevita, dva Evroligaška tima, kako igraju 39:37 u četvrtoj četvrtini! Nemojte pogrešno da me razumete, ja volim odbranu, zato i navijam za Čikago, ali jedno je igrati dobru odbranu, a sasvim drugo nemati nikakvu igru u napadu. Za ovu igru u napadu krivim isključivo Vujoševića, jer čovek ima svoju filozofiju igre (čitaj - baci na centra) i uopšte se ne prilagođava ekipi koju ima. Umesto da rokamo kao Denver, ljudi forsiraju ukradene lopte i trče u kontru celu jebenu utakmicu, mi sa mladićima od 20-22 godine igramo pozicione napade do iznemoglosti. Pritom, čak i ako imaju poziciju u 9-10 sekundi napada, ne uzimaju šut, jer nemaju dozvolu za to, i znaju da ako omaše, idu na klupu.
Nova pravila će doneti samo boljitak evropskoj košarci.
Pa ono jebiga, meni se ne sviđa. Ne volim taj stil. Volim evropski i to je to. NBA mi se uopšte ne sviđa i više ne teram sebe da gledam to.
Sa ovim se slažem. Kod nas ako omašiš dva puta odma na klupu.
Krajnje neverovatno. Ne volim ni preterano forsiranje odbrane, a u napadu filozofija, šta bude.
iskreno se nadam da će bar ovo gore popraviti. Brža igra, više poena, a odbrana na nivou. Samim tim i više igrača za NBA. Ne mogu da verujem da naših tamo nema uopšte. A neki Žabari, Francuzi, i tamo neki Vučević, pikaju i to kidaju. Igrači koje sam gledao ovde, a presmešni su. Nemoguće da toliko napreduju