Kineska hrana

1. Odnosno, saveti u vezi iste. Ukoliko ima vas iskusnih sa doticnom hranom, voleo bih da znam sta da probam. Ne bih nesto previse neobicno, pa da ostanem gladan. Dakle bez zaba i pasa :D
    Konkretno, navedite neka jela koja se ne razlikuju bas toliko od nama dostupnih, i malo ih opisite, tj. da li su ljuta, slatka ili slicno. Kao sto rekoh, zelim da probam, ali ne i da ostanem praznog stomaka.

2. Tebra, uzmeš običnu piletinu sa kikirikijem ili indijskim orajima, neš se zajebati. Ono, zaprže ga, ture sve što imaju od povrća, i fino bude.

3. E to sam bas i gledao - samo nisam siguran koji sos, posto su ponudjeni soja, secuan i slatko-kiselo-ljuti (nasao sam reklamu sa jelovnikom u sanducetu pa citam).

4. Већ неко време се нећкам да пробам, али невоља је што је одма' поред реторана кин. 'ране полачинкарница, а преко пута ћевабџиница... Србин сам јебемумиша... Не могу додолим...

5. Evo u bloku 70 preko puta kineskog trznog centra ima dobar restoran.
    Ja sam uzeo spagete od pirincanog brasna sa teletinom jajima i pecurkama,devojka je uzela teletinu u nekom slatkom kiselom sosu sa pecurkama,naravno bez hleba samo piranac kao prilog....cena za klopu i dva pice 1000 dindzi.No ako je neka opustena varijanta kupi neki od kineskih smrzuntih mixeva,malo u soja sosu izdinstas curetinu ili piletinu i dodas vec obarenu smesu...mozes dodati lesnik i kikiriki da malo razbijes kompaktnost.
    U restoranima uglavnom su navedeni sastojci i ne libi se da trazis viljusku...:0

6. Moja preporuka za početak je soja, pošto ga i ovako i onako turaju u sve, da se navikneš. Sečuan je po meni precenjen, al' slatko kiseli je keva ako voliš takve stvari.

7. zaboravih da kazem da nam je ostalo i pored gladnih ociju :)

8. A jes, porcije su uglavnom manijakalne.

9. Dakle bez zaba i pasa :D

Најбоље одбијаш да пробаш, бре.

10. Kad kažem da "spremam kineze za večeru" ne znači da ću sataricom da ih jurim po blokovima.

11. Ja do nedavno nisam probao i onda me devojka naterala da odemo...od tad, 1 nedeljno obavezno ili naručujem ili idem u restoran. Nećeš ostati gladan nikako (naravno ako je dobar restoran i ako dobro spremaju). U principu imaš nekih desetak jela koja su manje više slična, i biraš dal ćeš piletinu, teletinu ili prasetinu...uglavnom.
    Ja najviše volim ljuto pa stoga uzimam piletinu u ljutom sečuan sosu sa povrćem. Probao sam i sa kikirikijem, al stave neki jeftini kikiriki pa malo kvari ukus.

Inače porcije su mnooogo obilne i od velike porcije dvoje mogu da se najedu, a ''mala'' je sasvim dovoljna za jednu osobu.

12. Начи фуј. Кад год прођем поред кинеског ресторана, пегла ми крене колико воња.

13. Начи фуј. Кад год прођем поред кинеског ресторана, пегла ми крене колико воња.

+1

14. Некако ми је мука од саме помисли на комбинацију Кинеза и хране.

15. Način kontam ko zna šta sve nestavljaju u tu hranu i ko zna na koji način spremaju to, kolko su perverzni ne bi me čudilo da stopalima mešaju meso sa začinima

16. Imali su u bloku 70 neku svoju menzu koja je baš vonjala kad ideš spratom iznad, pet metara u krugu oko nekog oduška koji je vodio gore je bilo masno vrat da polomiš.

Ali ako pogodiš dobar restoran super je hrana, generalno zdravija od naše s više povrća i manje masti. Al ipak nekako najviše volim sam da spremam kad sam raspoložen.

17. Највише волим дуђем у пацовски ресторан и да наручим дуплу порцију нечега. Рецимо да ми је омиљени дупли пас. Кад си гладан, ниси сасвим свој, јбг...

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.