Kviz - ''Istorija''

1. Znam ja da su oni postojali ranije, al nemam pojma kad su osnovani ti SKOJevi.

2. Ko je bio Zmaj Ognjeni Vuk, odnosno, koje mu je bilo pravo ime?

3. Јако добро питање, прећутаћу га.... Ако смем да додам, да је припадао позном средњем веку....

4. Урош, данас када сам јурио да проверим ону твоју Јелену Андјелину мислим да сам негде видео да је Урош... а А?

едит: Урош Бранковић

едит 2: pomešao sam se

5. Nije. Ovaj da je poživeo još malo živeo bi i u srednjem i u novom veku po jednoj periodizaciji (pošto ih ima više, uzimaju se različite godine kao prelaz).

6. Vuk Branković? trolololo

7. I gde njega nadje kod Jelene Anžujske, ona dva veka pre njega živela.

8. Jeste Vuk Branković! Ali ne sin Branka Mladenovića (ako si zbog toga stavio trolololo :)), nego Grgura Brankovića, tj. unuk despota Djurdja. Ajde Džela!

9. А и Бранковићи нису постојали тада под тим презименом.... Барем не ови Бранковићи....
    ЕДИТ: На период Јелене Анжујске мислим....

10. Ма на Декијев пост што је написао Бранковиће и Јелену Анжујску.... Тада још нису били Бранковићи.... Само касним са постовањем јер сам се завалио у столицу и мрзи ме да устанем....

11. Sereš da sam ubo?
    Auuuuuu... Neću ja, nemam pitanja.

12. Урош, данас када сам јурио да проверим ону твоју Јелену Андјелину мислим да сам негде видео да је Урош... а А?

едит: Урош Бранковић

едит 2: pomešao sam se

Meni je samo bilo čudno da oni na netu budu povezani na bilo koji način, a to što si pomešao, to se dešava, najnormalnija stvar.

13. Aj ti Gesihte skuvaj nešto kvalitetno. :)

14. Уно моменто....

Шта је била Лучинданска прокламација и за коју државу је везана?

15. To je nešto za Montenigerse, ali ne mogu da setim na šta se odnosila.

16. Je l jeste za Crnu Goru?

17. Јесте, везано је за Црну Гору.... Донета је за време (тада још увек) кнеза Николе....

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.