Na madjarskom Hunyadi János, na latinskom Ioannes Corvinus, na engleskom John Hunyadi, na nemačkom Johann Hunyadi... Pod kojim imenom su ga Srbi zapamtilii?
Мислим да смо о њему раније баш овде и причали.... Доста се и у епским песмама помиње ако се не варам.... Препуштам другима да дају тачан одговор јер ће у супротном изгледати као дуел нас двојице....
Ау братац, никако Јован Златоусти, касније је и то много касније живео Јањош Хуњади (више од миленијума)....
Da li je povezano sa Berlinskim kongresom?
Edit: Moraću sa ovim pitanjima, da bih možda eventualno došao do odgovora.
Није, после је било....
ЕДИТ: Ма нема фрке, ево, да још мало помогнем, била је у 20. веку....
Da nije vezana za Rusko-japasnki rat? Možda objava rata ili tako nešto?
Није, није, више је интерно било.... Јесте била објава нечега....
Ili je možda vezano za proglašenje kraljevine i kneza Nikole za kralja?
Није, није, али си доста близу.... Пре проглашења краљевине је била.....
ЕДИТ: Где остали одоше?
Da li je za njihov ustav vezano? On je donet par godina pre proglašenja kraljevine.
Јесте везано за устав....
Тривија: Занимљиво је да ЦГ није уопште имала устав до 1905 и по томе су доста каскали за осталим државама....
Proklamovan ustav na taj način znači?
Edit: Lučindanskom proklamacijom je objavljen ustav?
Признаћу, заправо је прокламација прокламације.... Тад је објавио да ће донети устав....
Dobro pitanje, Gesihte. Zato sam te i pitao da ti postaviš. :)
A i zaslužio sam da mi priznaš odgovor, mozak mi je nabubreo dok sam razmišljao šta bi moglo da bude. :)
А и једини си се трудио да одговориш.... Где сви људи одоше?
Janoš Hjundai ?
Nemam pojma. Evo ja smislio jedno zanimljivo pitanje, tražio sam mu po netu razne nazive imena.
Jeste Janoš Hunjadi, ali ga je naš narod upamtio po jednom drugom imenu.
neki je Jovan ali koji
da nije Zlatousti???
Мислим да смо о њему раније баш овде и причали.... Доста се и у епским песмама помиње ако се не варам.... Препуштам другима да дају тачан одговор јер ће у супротном изгледати као дуел нас двојице....
Ау братац, никако Јован Златоусти, касније је и то много касније живео Јањош Хуњади (више од миленијума)....
Ne. Čuli ste za ovo ime sigurno.
Edit: Ne bih inače postavljao to pitanje.