Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
jbg bio nedavno neki dokumentarac o Ivanu Groznom pa odatle pitanje, jbg
a nije ti fazon postaviti pitanje iz svog grada pa ocekivati da svi znaju<
Isto kao kad bi ja tebe pito ko je Safikada, nebi imao pojma :PP
A jebiga brate, to je opšta kultura, Kragujevac je bio prestonica u to vreme majkumu.
Naš kako pevaju Đavoli, KRAGUJEVAC OPET GLAVNI GRAD, JEBEŠ BEOGRAD, JEBEŠ NOVI SAD! lolololo
DREBINE 'oćeš da pitaš?
Sva četvorica su važne istorijske ličnosti.
Владислав, Радослав, Урош и рецимоооооо... е не знам.
Uroš I, Vladislav, Radoslav, a četvrti je Sava II?
Edit:
Coa me pretek'o za 2 minuta, pu. Ja sam gotovo 100% siguran da je Sava II bio njegov sin, tako da pitanje dalje neka postavlja Coa.
Edit2: Ispravio Radoslava, fala Drebine.
Znao sam da će se znati ova trojica, a pretpostavljao sam da će biti problema sa četvrtim. :)
Bravo Džela! Sava II, treći srpski arhiepiskop, svetovno ime Predislav. Cepaj Dalje! A ovaj je Radoslav ne Radislav ali ok.
Edit. Ja mislim da je Džela "pobedio", ali to je ionako nama ovde manje važno ko će da pita, važno je da se igramo, može i COA, on je trojicu ipak znao, samo sam ja mislio da će Sava II biti veći problem. Bravo, Džela, još jednom.
Ajde Aco! :)
Drebine meni je predavao Šapić (tebi ne znači ništa, ali StrajiKG, ako je išao u Stanislav znači), a pored njega si morao da znaš bar 90% dinastije za pozitivnu, o petici neću ni da pričam :)
Dobar profa, nema šta, vidiš kako pravi poznavaoce Nemanjića. :)
Nastavnik, to je bilo u osnovnoj. Čovek nas je forsirao, kontrolni svakog meseca, ponekad i ranije. U početku ok, onda udari po lekcijama.
Edit:
Ja sam kod njega dugo vukao keca, sve dok nisam seo jedan dan i bubao napamet Nemanjiće, ali zaboravi se to brzo jebiga, tek ponešto ostane u pamćenju.
'AJDE COAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Sad će Aca da nam mune jedno kvalitetno. :)
уу, људи, пардон, нисам пратио тему, ја не могу сад.
играћу се од следећег, а сад бих замолио џелу да постави, како је и ред.
добро, ево ради реда, пошто сте чекали толико:
Ti si ipak odgovorio trojicu od četiri, samo što je mene Dželin četvrti oduševio, pa sam zbog toga ono rekao. Po mom mišljenju ste obojicca pobedili. :)
Naši kneževi u ranijem srednjem veku (Vlastimirovići i arhonti ostalih naših područja).
Edit. "Kneževi", tj. vladari.
Edit2: Bezveze sam stavio ovo kneževi.
е сад ми узјеба концепцију :Д
нисам мислио на те архонте (чак, нисам ни чуо за њих), већ на оне атинске, али пошто претпостављам да је и то тачно, терај даље :)
ovi na koje si mislio su bili neka vrsta upravljača, a bili su iz najvišeg sloja aristokratije.
Edit: nisam baš siguran.
Džela, aj ti. Ili neko drugi.