Kviz - ''Istorija''

1. Dinastija Ptolomeida, iz koje je bila i Kleopatra je poreklom iz koje zemlje?

2. Grčke valjda, jebeš mu mater. :)

3. Malko samo preciznije...

4. Preciznije u fazonu Tračani ili šta? :) Fazon Makedonci, ali ne ovi današnji isprani mozgovi, nego oni iz helenizma. :D

5. To, to, Makedonci, al ne ovi danasnji... Teraj!

6. Jebeš ga, treba mi pola čuke da smislim nešto normalno. Evo jednog ultra lakog: zbog čega je Ivan Grozni zaslužio svoj nadimak?

7. Pa vise razloga:
    - ona tajna policija, vukovi sa metlom na amblemu cini mi se, sto je radila cistke
    - oslepeo arhitektu crkve Sv. Vasilija Blazenog
    - ubio sina u napadu ludila
    i verovatno ima jos nekih razloga?

8. Uglavnom zbog činjenice da je skuvao sina. :) Na to sam mislio, a ovo ostalo nisam ni znao. Hvala na ovim dragocenim informacijama. :) Cepaj.

9. Uveo i damastroj, time determinisao položaj žene kao kućne marve. :)

10. U kojoj bici je Var, Avgustov vojskovodja izgubio tri legije?

11. Kod Tautobuške šume.

12. Bitka u Teutoburskoj sumi 9 godine nove ere.
    Inace Kleopatra nije bila cist Ptolomeid, vec joj je deda bio Mitridat.
    Odmah cu i postaviti pitanje posto ovaj nece da se javlja sto ga je postavio, a nema potrebe da kviz trpi.

Kako se zvala osoba koju je Aleksandru Velikom jednom prilikom spasla zivot, a on je posle izvesnog vremena u pijanstvu ubio?

13. Таман и ја хтедох рећи Клит, на Гранику одсекао руку Персијанцу који је замахнуо на Александра, а после га овај убио у пијанству....

14. Да, да, пробуразио га копљем. Џерек пита.

15. Zabio ga u kliću znači ? E Aleksandre, Aleksandre...

16. Necu ja, sad se odjavljujem, nek postavi neko drugi, da ne pati kviz...

17. Ustvari kad vec niste postavljali a ja se vratio ajde:

Poslednji Vizantijski car je bio ko?

18. Константин 11. Драгаш - "мермерни" цар...

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.