Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Jeste. Teraj!
Одакле потичу "хусари" ?
Poljska, Rusija...
Јок...
Они су наш аманет свету.... Одавде....
Јес' ај ти...
Хусари су потекли из ових простора првобитно као разбојници или лаки коњаници - верује се да је реч гусар је била везана за њих...
Препуштам ономе к'о 'оће....
Čekajte, zar nisu husari bili pripadnici mađarske konjice? Ništa ne negiram, samo ja koliko znam (a ne znam mnogo o tome), tako je.
Али порекло вуку одавде ;-).... Ми смо их и довели, тачније деспот Стефан, у Мађарску....
Hvala na informaciji, stvarno nisam znao. Jebeš ga, ja koliko znam, to je da su bili kao neki elitni konjički odred (neko moje mišljenje) i to je to. :)
Postavite pitanje.
Evo ja ću. Malo je savremenije, ali opet spada pod istoriju. Kojeg porekla je Nikola Sarkozi, i ako je moguće da navedete njegovo stvarno prezime?
Jevrejsko-madjarskog, ne znam prezime xD.
Aj može da prođe Haze, da ne ubijam kviz. Inače, prezime je Šarkezi. Meni bar zanimljivo zvuči. :)
Nekako mafijaski hahhaahahah
Nije valjda Perikle, jeb'o ga otac blesavi? xD
Nije, jedan malo mladji, voleo piletinu sta ces :D.
Da pomognem jednom prilikom mu je Sokrat spasao zivot u bici kada je bio ranjen, tako da je i njega i njegovo oruzije sacuvao.
ALKIBIJAD!
Taj Vlajko.
Evo, siguran sam da su je u pitanju Alkibijad! On i perikle su bili u rodu.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Alcibiades.jpg