Kviz - ''Istorija''

1. Jel to Sava neki?

2. Начи сви запели за Саве данас.... Није.

3. Арсеније Чарнојевић? Можда Цоа децхко, децхко.

4. Daj gde nadje tako besmisleno pitanje, ajde menjaj pitanje.

5. Тачан одговор је Јован Хорват.
    Хејз, ја твоја питања не коментаришем, каква год да су.

6. Pa ja barem kazem odgovor, ako niko nece da ucestvuje ili promenim pitanje.

7. Кад је била битка код Саламине? Да мало квиз заживи...

8. Čekaj bre jebote... Auuu, zabo sam se najstrašnije! 'Nači morala bi da bude 400 i neke. E sad, koliko me sećanje služi, to je možda bilo neke 451. ili '50.

9. Ja mislim da je bila kasnije, recimo 418, 420. p. n. e...

10. Hmmm... je li to bilo pred kraj rata ili sam ja nesto pogrijesio, ne znam... mislim da je period dobar, tako tu negdje, ali sad bas tacno godinu pogoditi, mislim da ima ljudi koji to znaju...

11. Kod Salamine? Valjda 371. ili tako nešto.

12. Ma to je jako poznata bitka, ali ja ne mogu da se tačno setim godine, nema šanse. A vidiš ti šta ja lupetam. Stavio da je bilo '50 i neke, a to bilo u Peloponeskom ratu. Bravo ja. Neka bude 421. Ne znam zašto, ali sam ubeđen da je bila neke prve. :)

13. Uuuu, al sam ga omašio, evo sad sam proverio na wikipediji. 400 neka je.

14. Uuuu, al sam ga omašio, evo sad sam proverio na wikipediji. 400 neka je.

Ma da bre, Peloponeski rat je u pitanju. Daklem, od 431. do 404. Pa da. Dobar sam. Sva sreća pa sam bar pogodio u kojem ratu je to bilo... xD Nema brate, čim sam izaš'o iz srednje, odma' mi je istorijsko znanje prilično oslabilo... Tuga. A ja još ubeđen da je jebeni Peloponeski rat. Čudi me da se bar za to sećam godina. Pogledah i ja sad na netu. NE SLUŠAJTE MENE, ako je neko i bio dovoljno lud da poveruje u moje gluposti. :)

15. Jok, nije Peloponeski, još ranije, protiv Persije.

16. Protiv Persije? Sasvim sam siguran da je bila tokom jednog od pokušaja invazije, al' kojeg? Aj recimo da je 490. pred kraj Darijeve invazije. Ali siguran sam da nije, sve mi se pobrkalo u jebenoj glavi ne mogu da razmišljam.

17. Gugl'o sam i ja, takođe omašio...
    Al' stvarno ne verujem koi smo volovi jebote...

18. Al' stvarno ne verujem koi smo volovi jebote...

+142523543645364354

19. Џела, џела... мало ти фалило, а ви, немам речи, па то мора да се зна!

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.