Kviz - ''Istorija''

1. Није тачно сине :)
    1095 је био сабор у Клермону где је папа Урбан 2 позвао на рат.
    1096 су кренуле 2 струје у рат.
    1. су били сиротиња из Француске и западне Њемачке а водио их је Петар Армејски а 2. су кренули ритери на челу са ...

Tvrdim suprotno! Jeste da je 1095 bio sabor, ali je iste godine krenuo pohod PROSJAKA koji su bili uvereni da ih čeka bolji život u dalekim zemljama istoka.

2. Evo jednog od mene:

Koliko dugo je trajao Srpsko-bugarski rat iz 1885. godine?

3. Годину дана?

4. Koliko me moje šuntavo sećanje služi, možda mesec dana. Uglavnom, jako kratko.

5. Rat je trajao čitava tri i po meseca, od sredine novembra 1885. do početka marta 1886, kada je potpisan sporazum.

6. Bila samo jedna bitka 1885. na Slivniku i mi tu pukli.

7. Kornelije bio sam na slavi kod babe tako da sam izostao opravdano xD.
    Sto se tice pitanja o onim slovenskim plemenima ja cu samo reci da sam mitove posle Grevsa, Koterela i Storma koje sam citao u prvom delu osnovne prerastao.
    Sto se tice ovog rata samo cu dodati da su nas Rusi iscupali tada i da verovatno ni na Slivnici ne bi tako prosli da Milan nije bio neodlucan i posle samo deo snaga.

8. Koliko godina je vladao Uroš II Milutin?

9. Гугл познаваоци историје..Сере ми се од вас.

10. 1282-1321? Slabo me služe godine otkad sam napustio srednju.

Гугл познаваоци историје..Сере ми се од вас.

Koj' ti je bre moj Grofozije? Ja za sebe mogu da garantujem da nikad nisam koristio to gomno da bih pronašao odgovor i dao isti, nego ako me eventualno nešto zanima pa pogledam ali onda čekam da ljudi odgovore na to pitanje, a pitanja postavljam isključivo iz glave. Za ostale mislim da je isti slučaj, ne znam čemu takvo mišljenje, ili prosto troluješ jer ti je dosadno olololo.

11. да овде нико не гугла, бар нико од ових најстандарднијих, а и брате ултра је ретардирано варати овако на интернету, ко то ради и нека га кад је дебил

12. и Грифине сацам проверио за Милутина тачно је постави ти

13. E pogodio si Grifine, sad skontah da je kviz živ :)

Гугл познаваоци историје..Сере ми се од вас.

Ja guglam kad postavljam pitanje, da bih proverio odgovor. Stvarno ne znam ko bi guglao da bi odgovorio tačno, i čemu to.

14. Aj jedno, bar ja mislim, prosto: koji predsednik je ukinuo ropstvo u SAD? Da, sva sreća pa si postavio pitanje KOLIKO GODINA JE VLADAO, a ne od koje do koje godine, ali jebiga, češće bude od koje do koje godine pa sam se istripovao, a bogami i kolega iznad mene. :)

15. Trebalo bi da je Linkoln, najomiljeniji president.

EDIT: Bitno je da si pogodio, Grifine :)

16. Prepustiću.Izvol'te ko oće...

17. Samostalnost Srpske crkve, godina?

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.