Kviz - ''Istorija''

1. ајде Корнелије реалније је ти пошто си знао и Хенрик

2. Ма идем ја ускоро, нек Чак цепа.

3. Nemam ja pitanje, nek cepa ko oće.

4. Koje je godine bio Prosjački krstaški pohod ?

5. 1095 нек поставља ко хоће

6. Koje je godine bio Prosjački krstaški pohod ?
    1095 нек поставља ко хоће

Није тачно сине :)
    1095 је био сабор у Клермону где је папа Урбан 2 позвао на рат.
    1096 су кренуле 2 струје у рат.
    1. су били сиротиња из Француске и западне Њемачке а водио их је Петар Армејски а 2. су кренули ритери на челу са ...

7. Devetare 1095 je tačan odgovor , zajebao si se.

8. Devetare 1095 je tačan odgovor , zajebao si se.

Јесам курац, добио сам 1 јер сам рекао 1095, 1096 је 100 % :)

9. Цитирам :

Папа Урбан 2 1095 године у Клермону у Француској одржава црквени сабор на којем присутне позива на крсташки рат. Одатле су послани проповједници по свим западним европским темљама који почеше да скупљају заинтересоване. Већ 1096. године крећу крсташке војске на пут. У првом рату узимају учешће двије различите струје тј. 2 различите социјалне групе па се оно због тога дијели на два дела.
    Проповједници попут Петра Амијенског покрећу 1096 СИРОТИЊУ из Француске и запанде Њемачке према Цариграду. Ове групације су биле слабо наорућане и гладне па би успут пљачкали да би преживили. Због таквог понашања нападају их Бугари и Мађари због чега у Цариград долазе проређени. Из Цариграда се пребацују у Малу Азију где су их Турци у првом налету сатрали. Крајем 1096 крећу феудалци. Главнина се скупила у Лотарингији на чије чело је стао Готфрид Буљонски и његова Брат Балдуин. Нормански ритерина командовао је Роберт Фландријски а ритерима из јужне Француске грог Рајмонд Тулуски. Док је Јужно италијанским норманима командовао Боемунд Тарентски....

Крај цитата.

10. Тачно је 1096, тада је Готфрид Бујонски са Рајмондом Тулским и Робертом Фландријским кренуо код Комнина. 1095 је био сабор и одлучено да се крене на невернике са истока.

11. Ето, видите како Корнелије зна :)

12. Ко су хусити ?

13. Јел то исто што и Хусари?

14. Šta ne? Sljedbenici Jana Husa.

15. Давиду сам одговорио. Твоје је тачно.

16. 9ар, правилније је рећи хусисти.

17. Ajde Glavni, đe si :)

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.