Kviz - ''Istorija''

1. Izganjali preko Save.

2. Koliko dugo je trajao Srpsko-bugarski rat iz 1885. godine?

Trajao je samo 14 dana,a sporazum je potpisan u martu 1886.

3. Pa da 1219 kad je Sava izmolio od onog sto ga Krstasi isterase iz zavicaja.
    Ajde Grifine postavljaj.

4. Koji grad je bio prestonica carstva Aleksandra Velikog?

5. Па када тако не гуглате зашто ми онда не одговорите на питање за које знам да нема одговор на интернету..Све могуће одговоре знате , само не знате ово што нема на Википедији...Ма смешни сте ми и помало симпатични...Да..Ви ГУГЛ познаваоци историје !!!
    Па хајде историјски великани...Вама ВЕЛИКИМА којима не треба Гугла... одговорите на питање...
    Како се звао последњи град који су држали словени и како се зове последње покрштено словенско племе ?

6. Како се звао последњи град који су држали словени

I don't get it...

7. Како се звао последњи град који су држали словени и како се зове последње покрштено словенско племе ?

Рачуна ли се да отрчим до библиотеке и видим у Историји Словена од Мавра Орбина :)

8. Тришо....Град, утврђење у ком живели Словени као пагани ...Поседњи њихов порушен град је значио је и теоретски крај паганизма...Али зато се настављам...Постојало је једно племе које је покрштено тек у 19ом веку!
    Е како се звало то племе ? И које је последњи град/утврђење које је порушено од стране осталих племена...

Ма можемо овако до идуће године..Нема то на гуглу ни ВИкипедији, џабе вам...Мада један човек са Вукајлије зна тај одговор.

9. Gde smo mogli naučiti to, grofozije? Ni ovi na što su na istoriji ne uče to! Za crkvu je odgovor 1219, i Vavilon je bio glavni grad.

10. Grofozije, ne loži se. To jedino da pitamo Rina, on bi znao. Svako može da izvuče tako neko pitanje iz kurca i da posle proziva.

11. МОгли сте научити да вас је занимала историја предака ваших..

12. I ja mogu pitati koja je omiljena boja čarapa Luja XIV,ili kako se zvala četvrta žena kralja Milutina, pitanja koja sam morao da naučim jer sam imao takvog profesora, ali ne pitam takva pitanja, već priličlno laka, opštu istoriju.

13. Grifine...Ne,ne,ne...Niti je pitanje iz kurca, niti se ko lozi !!! To je pitanje nasih srpskih predaka !! Znaci nisam te pitao kako se zvao prvi Pilgrim na Americkom tlu , niti kojom vrstom koplja su Aboridzini lovili koale... Pitam te nesto srodno tebi, tvojoj istoriji...
    A verujem da pizdis jer nema na Google-u ,pa zato taj i stav...

14. Billy Sharpu....Igracu iz podmlatka Sheffield Uniteda koji je posle presao u DOncaster,koji je sina izgubio pre nekoliko meseci....
    To je ste opsta istorija...Carape nikada nisu bile od presudnog znacaja....Ja pricam o Slovenima.

15. Realno, koga boli kurac kada je neko tamo pleme bilo pokršteno i ije mi jasno kakvu vezu imaju poslednje slovensko naselje sa srpskom istorijom, ali ajd.

16. Relano koga boli kurac ?

Pa ne ... Bolece nas kurac kosu bili `sevastokratori`...Ako je tebi to bitnije nego istorija Slovena, tvoje krvi..Onda definitivno nismo za pricu.

17. МОгли сте научити да вас је занимала историја предака ваших..

Mogao sam ja brate svašta da sam hteo i da me je zanimalo, ali pošto nije, jebiga.

A verujem da pizdis jer nema na Google-u ,pa zato taj i stav...

Da, brate, evo upravo sad tražim i ne verujem da stvarno nema nigde. Pu jebote!

četvrta žena kralja Milutina

Beše ona mala Simonida? :)
    Pazi, realno jeste bitna slovenska istorija, ali to je oblast koju retko ko ovde zna dobro. A i ti si postavio pitanje koje nije uopšte lako, štaviše naprotiv.

18. Pa ne ... Bolece nas kurac kosu bili `sevastokratori`...Ako je tebi to bitnije nego istorija Slovena, tvoje krvi..Onda definitivno nismo za pricu.

Sevastokratori imaju mnogo više veze sa srpskom istorijom nego to tvoje poslednje slovensko selo.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.