Kviz - ''Istorija''

1. Које године је основана прва држава Западних Словена и како се називала?

Карантанија - настала у 7 вијеку.

А како се звала прва српска држава и кад је настала ?

2. Да није можда она Самонова држава почетком 7. века, отприлике у Тирингији, Аламанији, Баварској, ту негде?

3. Самова или Самонова држава, настала 626. Карантанија је ушла у састав те државе, као засебна покрајина, Карантанци иначе припадају групи јужнословенских народа. Питао сам за Западне Словене. Карантанија после слома Самове државе 658. постаје самостална држава и остаје таква до 745.

4. Ја знам да цу постојале следеће државе настале у седмом веку: Рашка, Дукља, Босна, Захумље и Паганија. А на коју ти мислиш стварно не знам јер ти питање није на месту.

5. Значи ја постављам?

6. Ја знам да цу постојале следеће државе настале у седмом веку: Рашка, Дукља, Босна, Захумље и Паганија. А на коју ти мислиш стварно не знам јер ти питање није на месту.

крштена Србија ваљда.
    Давид поставља.

7. Кад деветар потврди јел тачно.

8. Питао сам за Западне Словене, дечко. То се учи у седмом разреду, учићеш и ти, полако. Пуцај Давиде. :)

9. Питао сам за Западне Словене, дечко. То се учи у седмом разреду, учићеш и ти, полако. Пуцај Давиде. :)

Добро, мало офтопиковали, давид из некст.
    ЕДИТ: а 6 или 7 сам скоро читав фулао, био болестан много :)

10. о се учи у седмом разреду, учићеш и ти, полако.

Ја сам тлећи лазред!

11. Ово питање је било већ али је дат нетачан одговор, ја сам га, да извинете дао, и био је прихваћен али сам после скапиро да није тачан. Дакле:

Први велики прогни Јевреја из Европе десили су се када и где, и по могућству, за време чије владавине?

12. Па још од Римљана јебо им пас матер. Било је и у средњем веку.
    Да није можда за време Нерона?

13. Јес ваљда и за време Римљана али не овако масовно уз конфискацију земље и све, начи рани средњи век.

14. Аха па што не каза одма'. Да није нешто око деоба Пољске?
    Али мислим да је можда за време Крсташких ратова.

15. Раније, доста раније. И није Пољска и тај предео

16. U Španiji, ako se ne varam, 16. vek. Već je bilo pitanje.

17. Јесте Шпаније, ал много раније, и нетачно је одговорено тај пут, зато сам поставио поново

18. Ja znam za 14. vek, kad su i Arape proterivali iz Španije, za ranije nemam blage veze.