Kviz - ''Istorija''

1. Хтео сам само да вам покажем да овакви квизови немају смисла...
    Питали су ме... ` Не мислиш ваљда да би неко варао на овом квизу ?`
    Не да мислим него је то толико евидентно да је то смешно....Испитујете се од палеолита до модерне историје и 8 људи у року од 4 минута знају све могуће одговоре...Зајебите !!

Тотално је ОК да неко сам од себе напише неку причу да остали могу прочитају..Историјске анегдоте, занимљивости итд...Што се ложите ту са `неко пита , неко гугла...` Без везе је...
    Анегдоте типа... Сервантес, писац Дон Кихота вам је изгубио руку у једној бици , био лудак...Школовани војник...И Дон Кихота је писао једном руком...

2. Koji grad je bio prestonica carstva Aleksandra Velikog?

Екбатана, бивша престоница Међана, до 325, а кад се вратио из Индије, прешао у Вавилон са благајном и двором, и ту је остао центар државе још за време Селеукида, све док Селеук није основао Антиохију на Оронту, око 290. г пне, а његов син Антиох први пренео државно средиште у тај град. лололо Полажем то за десетак дана, па се курчим.

3. Анегдоте типа... Сервантес, писац Дон Кихота вам је изгубио руку у једној бици , био лудак...Школовани војник...И Дон Кихота је писао једном руком...

Ovo me je profesorka srpskog u srednjoj pričala, ololo.

Jbg, meni imaju smisla, volim istoriju, čisto proveravam svoje znanje, zbog čega bih guglao, da bih pred dva momka koja ne poznajem ispao faca, ili šta već. Srpsku istoriju znam odlično, i najbitnije iz svetske. Imao sam debilnog profu koju je baš tražio, čovek predavao iz enciklopedije, jbg :)

4. УГЛАВНОМ .... Да завршавамо полако.... НАучите нешто...

Последње словенско утврђење/град се звао АРКОНА !!! На северу НЕмачке се налазио..

Последње покрштено словенско племе се звало.. Самоједи.

Довиђења.

5. Da nisu mozda zadnji pokršteni sloveni bili Rujani a zadnja tvđava sa hramom bila na Rtu Arkona?

6. Е брате да нису Самоједи на Аркони? лоло

7. Čuo sam za samojede, ali za Arkonu ne :)

8. Cepaj Comatose. Samo da te pitam, pošto sam to našao u svojoj knjizi, piše da je prestonica Filipa Makedonskog, Pela, bila i Aleksandrova prestonica. E, sad, on je imao više prestonica, pa sam ja postavio malo glupo pitanje, ali jebiga. :)

Испитујете се од палеолита до модерне историје и 8 људи у року од 4 минута знају све могуће одговоре...Зајебите !!

Jesi ti brate skapirao da ovde ljudi ne postavljaju pitanja kao što je ovo tvoje, ili ako već postave, kad vide da niko ne zna, jednostavno kažu odgovor i nastavimo dalje.

Не да мислим него је то толико евидентно да је то смешно

'Ajde mi iskreno reci, šta misliš, da li ja guglam? 100% iskreno reci.

9. Guglaš, Grifine, priznaj, ololololololo :)))))

10. Samojedi su mongolsko pleme a ne slovensko

11. Браћела, царство Александра Великог било је формално било подељено на два дела, Европу на челу са Антипатром у Пели који носио титулу стратега Европе, која је увек остала стара македонска престоница, и Азију, са царем Александром. После смрти Александра имаш дијадохе, па њихове међусобне борбе, па епигоне, јебати их. Него, ако те нешто више занима, имаш вероватно у библотеци књигу "Историја Хеленизма" од Фануле Папазоглу, препоручујем да прочиташ.

12. Jebiga, Šarpe, ufatio si me. Aj Comatose postavljaj.

13. Које године је основана прва држава Западних Словена и како се називала?

14. Msm da je VII vek, ostalo ne znam.

15. Za Arkonu sam cuo, sto se tice tih tvojih pitanja koja ne mogu da se nadju na netu pitaj nesto o istoriji Rima pa ako hoces mozemo i u 4 oka da raspravljamo, a stoji da znaju ljudi odgovore uglavnom jer se ovde manje vise poznajemo i zanima nas istorija, a pitanja ne postavljamo teska kako se ne bi bunili neredovni posetioci foruma i oni redovni koji nisu fanatici za istoriju.
    Sta tebe sad zanima istorija Slovena (koju ja smatram apsolutno besmislenom jer oni nikada nisu ni postojali) i sad ti znas za Arkonu za koju sam cuo, ali ne u tom tvom smislu vec kao neko sveto ostrvo ako se ne varam, tako i ja mogu da postavim pitanje o primeni duplex aciesa kod Ruspine ili o tome sta Arijan kaze o Peukestu i Leonatu i da kazem ajde sad mi odgovorite to nema na netu, takve stvari je nas par ovde i praktikovali jedno vreme, ali su se svi ostali bunili pa smo odustali. Ko koristi pretrazivace to je njegova stvar, vec se dovoljno dugo ovde zezamo da ne verujem da bi neko od stalnih ucesnika kviza to cinio.
    Sto se tice prestonice Alexandra to je bio Vavilon.

16. Који смарач овај Грофозије, уосталом ја сам у фазону ко глугла и нека га кад је довољно ретардиран да вара на небитном квизу на неком интернет сајту који игра са неким непознатим људима из неке небитне приче. Друго, јебали те Словени на северу Немачке, како су они битнији од севастократора за Србе, ај не лупај.

И ајде ко је на реду. И Коматосо јел ти у Београду студираш?

17. Па поставио сам ја питање, али нико не одговара, ево опет.

Које године је основана прва држава Западних Словена и како се називала?

Давиде, студирам у Источном Сарајеву.

18. грофозије је јебено у праву. Нема више смисла учествовти на овим квизовима јер сви јебено гуглате. Ако не пре него што напишете одговор, а онда после одговора неби ли 'проверили' њихову тачност.
    ЕДИТ: Чуо сам и за Аркона и Самоједе, али мислим да они нису задњи покрштени, али 'ајде.
    И, битна је и историја Словена.

Sta tebe sad zanima istorija Slovena (koju ja smatram apsolutno besmislenom jer oni nikada nisu ni postojali) i sad ti znas za Arkonu za koju sam cuo, ali ne u tom tvom smislu vec kao neko sveto ostrvo ako se ne varam, tako i ja mogu da postavim pitanje o primeni duplex aciesa kod Ruspine ili o tome sta Arijan kaze o Peukestu i Leonatu i da kazem ajde sad mi odgovorite to nema na netu, takve stvari je nas par ovde i praktikovali jedno vreme, ali su se svi ostali bunili pa smo odustali.

Нема ме дан-два и одма' серете као фоке. ИСТОРИЈА СЛОВЕНА ЈЕ ИСТОРИЈА ПРЕДАКА НАШИХ! Кад добијеш право на питање цепај које хоћеш, пуца ми, одговорићу ако знам, а ако не нећу. Који вам је курац? Грофозије лепо човек објаснио неке ствари...

19. За то гуглање нек гугла ко хоће, ако ти се не свиђа напусти сарану. Ако знаш одговараш ако не знаш ћути и научи нешто.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.