Evo pitanja. Kako se zvao prvi vođa legendarne družine plaćenika Almogavera kad su ratovali za Vizantince? Ubio ga je vizantijski kobazilej Mihajlo 1305. u Hadrijanopolju, iz straha da mu ne ukrade vlast.
Moja greška. Sad sam videla na wikipediji, sve si pogodio. Pobrkala sam babe i žabe. :)) A bila sam sigurna da je 843. Eto, kad znaš celu istoriju moraš nešto i da pomešaš. :) Postavljaj pitanje.
Свето римско царство основао је Отон I, који је у Риму 962. године крунисан за „римског императора“. У оваквом називу намерно су сједињене римске државне традиције са хришћанством, како би се у име римске универзалности или хришћанства оправдали освајачки ратови немачког цара.
Konstantin Paleolog?
Mihajlo VII Paleolog.
Takoe :D
Sledeći
Evo pitanja. Kako se zvao prvi vođa legendarne družine plaćenika Almogavera kad su ratovali za Vizantince? Ubio ga je vizantijski kobazilej Mihajlo 1305. u Hadrijanopolju, iz straha da mu ne ukrade vlast.
Руђер де Флор
Aj postavi Vučice :)
JEste.
Koje godine je nastao Prvi rajh i ko je njegov osnivač? Pod kojim je još nazivom Prvi rajh poznat?
Nastao je kad je Oto I krunisan za nemačkog kralja, 962. i bio je poznat taj rajh pod nazivom Sveto Rimsko Carstvo.
Pogrešio si godinu i osnivača. :)
Izvinjavam se, pogrešio si samo godinu. :)
Kako bre? Koja je tebi godina? Ja znam za ovu.
843
843. je za kralja proglašen Ludvig II, unuk Karla Velikog, a ne Oto I, jebiga. Ajde nek postavlja ko hoće, i ja i ti smo pomešali.
Moja greška. Sad sam videla na wikipediji, sve si pogodio. Pobrkala sam babe i žabe. :)) A bila sam sigurna da je 843. Eto, kad znaš celu istoriju moraš nešto i da pomešaš. :) Postavljaj pitanje.
He, i ti pomešao. :))
Uf, sad moram da postavljam, jebem li ga. Ajd
operation sea lion... ne znam nemacku rec.
Da nije operacija "Morski lav", mada ona nikad nije sprovedena.