Kviz - ''Istorija''

1. Konstantin Paleolog?

2. Evo pitanja. Kako se zvao prvi vođa legendarne družine plaćenika Almogavera kad su ratovali za Vizantince? Ubio ga je vizantijski kobazilej Mihajlo 1305. u Hadrijanopolju, iz straha da mu ne ukrade vlast.

3. Руђер де Флор

4. Aj postavi Vučice :)

5. Koje godine je nastao Prvi rajh i ko je njegov osnivač? Pod kojim je još nazivom Prvi rajh poznat?

6. Nastao je kad je Oto I krunisan za nemačkog kralja, 962. i bio je poznat taj rajh pod nazivom Sveto Rimsko Carstvo.

7. Pogrešio si godinu i osnivača. :)

8. Izvinjavam se, pogrešio si samo godinu. :)

9. Kako bre? Koja je tebi godina? Ja znam za ovu.

10. 843. je za kralja proglašen Ludvig II, unuk Karla Velikog, a ne Oto I, jebiga. Ajde nek postavlja ko hoće, i ja i ti smo pomešali.

11. Moja greška. Sad sam videla na wikipediji, sve si pogodio. Pobrkala sam babe i žabe. :)) A bila sam sigurna da je 843. Eto, kad znaš celu istoriju moraš nešto i da pomešaš. :) Postavljaj pitanje.

12. He, i ti pomešao. :))

13. Свето римско царство основао је Отон I, који је у Риму 962. године крунисан за „римског императора“. У оваквом називу намерно су сједињене римске државне традиције са хришћанством, како би се у име римске универзалности или хришћанства оправдали освајачки ратови немачког цара.

14. Uf, sad moram da postavljam, jebem li ga. Ajd

Kako se zvala nemačka operacija za invaziju Engleske?

15. operation sea lion... ne znam nemacku rec.

16. Da nije operacija "Morski lav", mada ona nikad nije sprovedena.