Kviz - ''Istorija''

1. To je to Celte, Seelowe, cepaj dalje.

2. nek postavi neko drugi...

postoji anegdota, da je jedna lufthanzina posada, 50-60ih slucajno ostavila ukljucen radio i pilot poceo da prica kopilotu "e vidis, ovde smo uz temzu isli na sever, dok ne dodjemo do industrijske zone", pa iskljucili, na sta se ukljucio neki drugi pilot na kanalu i razdrao se "achtung, spitfires!"

e sad, sto ova prica meni malo nema smisla, jer sto bi nemacki piloti pricali na engleskom, to nema veze, zanimljiva anegdota.

3. Pa niko ne kaže da su pričali na engleskom, možda su pričali na nemačkom i neko ih je razume i uključio se sa "achtung, spitfires!".

4. Ајде нек неко цеппа...

5. Nek cepa ko oće dalje.

6. kako se zvao nemacki grad-baza gde su razvijali prvu nuklearnu bombu u ww2?

(tu su takodje razvijali i v1 v2 rakete)

7. jeste. moj pokojni deda bio ratni zarobljenik malo juzno od tog mesta skoro celog rata :)

8. Ladno sam ubo, hmm pajsad Kelte, za tebe jedno

Nabrojte 3 nemačka proizvođača aviona iz Drugog svetskog rata.

9. necu da odgovaram na ovo, nek bude neko drugi :)

10. BMW! A dva ostala nemam pojma...možda i znam al neću da lupim

11. Nije BMW, mada jeste pravio motore za avione u to vreme.

12. znam, naravno :)

13. Znam da je Mercedes Benz pravio neke avione, kao i da je Opel pravio neke delove. Ali nisam 100% siguran.

14. Jel vi razlikujete proizvođača delova i fabriku aviona u smislu konstrukcijski biro i sve? Ajde pošto vidim da će slabo ko da pogodi: FokeVulf, Meseršmit i Hajnkel. Cepajte dalje.

15. Koji je bio nadimak LUj IX?

16. Malo sam zakasnio, ali znao sam za Mesersmit i Hajnkel samo mi taj FokeVulf nije nesto poznat..

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.