Kviz - ''Istorija''

1. Koji po redu? Jel' vama baguje Vuka kao meni?

2. Bio je 11. al' cepaj.

3. Evo od mene pitanje? Kako se zove tvrđava u Egiptu koju je zauzeo Andrija II Arpad tokom Petog Krstaškog rata?

4. Da nije Kirenika?

5. NIje. Pomoć, Zvala se na slovo D.

6. Ubijate sa ovim pitanjima, ja znam da su opsedali Damask i Kairo u nekim krstaskim ratovima, a mozda sam i za tu tvrdjavu cuo, ali nisam zapamtio zato sto je mnogo zanimljiv podatak....

7. Slažem se sa Hazeom...Dajte malo zanimljivosti,a ne iz jedne velike oblasti istorije uzmete ono pitanje koje ni istoričari ne zapaze koliko su zanimljiva.

8. Damask nije u Egiptu. Jel to ona tvrđava čiji naziv ima veze sa psima? Nešto Pseća reka?

9. NIje Damask. Damijeta je u pitanju. Ali evo, ajde vi postavljajte.

10. Mare, nou ofens, ali ili nisi lepo razumeo pitanje ili ne znaš elementarnu geografiju. 'Ajmo ovako:

Kako se zvala jedina žena koja je trebalo da postane papa i kako su uspeli da je provale da je žensko?

11. Zvala se Jovana, sebi je dala ime Jovan a završila je tako što se porodila i ljudi su gledali kako se papa poradja.Ovo je do jaja pitanje Blake.

12. Ja sam to bas skoro negde citao i naime ona je po legendi godinu dana i bila papa(papisa), a potom je u jednoj procesiji od Vatikana do Kapitola pocela da se poradja i kada su provalili da je zensko na smrt su je kamenovali.
    E ovako nesto bi trebalo postaviti, pitanje korektno, ali i zanimljivo da se nesto nauci, a da pritom opet ne bude preterano detaljno.

13. Aj cepajte. Hejz, nama je profa u srednjoj pričao, tj. ja sam zapamtio da je trebalo da bude, oko toga zaista nisam siguran.

14. Ja sam konkretno citao u knjizi koja ima istorijsku podlogu - krstasi tame, ali evo viidm sad na wikipediji da je to sto se tice legende kao sto sam i mislio bilo onako kako sam ja rekao.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pope_Joan
    TH postavljaj.

15. Ma pitanje je odlično,kad sam prvi put čuo tu priču oduševio sam se, samo što je neki papa u 16 veku rekao da je to priča za malu decu da se nije dogodila.

16. Pa tesko da je istinito, ali u svakom slucaju trebalo bi da postavljas pitanje, a ako vec hoces komentarises, a ne obrnuto.

17. Brate neki težak bag već dvaput kačim pitaje i ne pojavljuje se i užasno mi zabadalo.
    Pitanje je glasilo:
    Koje pismo dan danas nije dešifrovano?Pismo je nastalo na Kritu.

18. Jaoj, ono koje je nađeno u nekoj knjizi nekog ruskog plemića, jebem li ga šta je i kako je...

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.