Kviz - ''Istorija''

1. odnesite takmičara

hahaahhaahhaha, a stvarno gde nadje tog Dzona, daj neku pomoc barem.

2. Evo pomoć: prevedi mu prezime koje je ustvari nadimak na srpski i naći ćeš rešenje :)

3. Vidi radi xD, Jovan bez zemlje, Ricardov protivnik.

4. He, he, vidi što mladac zna ... odgovor je točan ... Sabrina, donesite ga ...

5. Zasto se papina rezidencija naziva Lateranska palata?

6. Po svecu - svetom Ivanu Lateranskom ...

7. Bazilika sv. Ivana Lateranskog je službena rezidencija biskupa rimskoga poznatijeg kao papa.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Bazilika_sv._Ivana_Lateranskog

8. Ma pusti ti Ivana, palata je dobila ime po nekom drugom.

9. Nemoj mi samo reći da je po Luteru, a zarad pomirenja reformista i pape ???

10. Nije ni po Luteru, ajde odgovoricu, po porodici Lateranus koja ju je prvobitno posedovala. Konstantin je dao posed crkvi.

11. Pa je l' taj Ivan Lateranski pripadao porodici Lateranus ili ne? xD Bajdavej, kako ste me zgranuli za Džona Leklenda... :)

12. Bajdavej, kako ste me zgranuli za Džona Leklenda... :)

Ko te zgranuo više, ja što sam pitao ili oni što su tražili pomoć ? :))

13. Ajde nek neko postavi novo pitanje :)

14. Ma ovi što su tražili pomoć bre. Ćo'eće bre ej! :D
    Aj ovako:

Pod kojim nazivom je bio poznat drugi pohod na Beč?

15. Jel taj pohod na Beč vodio Sulejman? Znam da su Turci neke godine imali pohode na Beč.

16. Pa prvi je vodio Sulejman, a ja pitam za ovaj drugi.

17. Da drugi nije vodio Sulejman prvi? Čini mi se da se tu Hrvati busaju sa onim Jurišićem!?

18. A nemam blage koji je tačno vodio zato sam pitao...

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.