Kviz - ''Istorija''

1. Onaj valjda iz Sera... Ako to u Seru nije bila dopuna zakonika, što je vrlo moguće. :)

2. Није струшки....

3. Prizrenski? Hilandarski?

4. Призренски ваљда.
    (полагао националну пре 3 дана :) )

5. Ja ne znam, pomenuh ove za koje sam čuo.

6. Polagao i ja nacionalnu, pre jedno 4 godine. :)

7. Блејк, на сабору у серу је била допуна законика. дакле тај не постоји. :)
    хиландарски такође мислим да не постоји.
    има их 10 ваљда (старе и нове редакције). а од познатијих су ту призренски, раковaчки, струшки, и... то је то, даље се не сећам, лоооллоо

8. Јесте, призренски рукопис је у питању.... Настао крајем 15. или почетком 16. века, фототипско издање направљено 1953.... Пичи даље Дребине....

ЕДИТ: Постоји хиландарски рукопис, Александар Соловјев га је 1925. нашао.... Сад је у рукописној збирци Хиландара....

9. Prepisa ima oko 20-30, to sam siguran, a Hilandarski prepis postoji, i to sam siguran.

Neka neko drugi postavlja pitanje, čekam neki važan poziv, pa ne znam da li ću moći da pratim odgovore, a to bi kočilo kviz. Bilo bi lepo da Gesihte da još neko profesorsko. :) Ili može neko drugi, meni je svejedno.

10. Има 25 редакција од којих су 24 сачувана јер је један страдао у пожару Библиотеке 1941. И ја полагао фак јеа !

11. Мора и Гешихте ић', онда нека Аца постави, он је исто дао тачан одговор.... Ајте људи, уживајте, поздрав....

12. Tako je, sada sam video da bi bilo najpoštenije da Aca postavlja. Izvini, Aco, što nisam odmah prosledio tebi.

13. Ко је водио, како се сматра, најкраћи рат у историји, и колико је он трајао?

едит: ма дај, френк, к'о да је битно ко поставља. само нек' се ђеца играју :)

14. Британија против Зимбабвеа, трајао је 38 минута.

15. Britanci protiv kenije, 30 minuta?

16. ко из карађорђевог топа - триша. јесте. терај.

17. Јао... да се сетим нечег...
    Кад су Руси први пут победили Монголе ?

18. не смем ни да пробам, јеб'о га ти :)

19. Еј, чудно мислио сам да је лако питање :) Оно, то им је ко њихово Косовско, поубијали се са Монголима ал' ништа нису постигли сем да успоре освајање.

20. Да није случајно Куликовска битка?

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.