Kviz - ''Istorija''

1. хахахах ма опуштено

Ком Србину су Бечлије након неуспешне турске опсаде 1693. подигле споменик у знак захвалности што им је помогао у одбрани града (споменика одавноо нема).

2. Цар
    Свако ко имало зна о историји грађанског рата у САД је чуо за битку код Гетисбурга, највећу и одлучујућу, смешно.

Vidim, ti si stručnjak za američku istoriju!
    Jedva da znaš gde se nalazi Getisburg, a kamoli šta je tamo bilo!

3. Đorđu Mihajloviću, koliko mene pamćenje dobro služi. :D

4. Vidim, ti si stručnjak za američku istoriju!
    Jedva da znaš gde se nalazi Getisburg, a kamoli šta je tamo bilo!

Пре но што си вређао моје познавање историје, могао си мало да се распиташ о мени и не испаднеш идиот вређајући човека који пише сајт о историји Срба и сарађује са неколико часописа посвећених историји у свету укључујући History Today.

5. Tako je Care, udri po njemu. :D

6. Poenta je bila da je covek hteo da zna ime generala koji je izgubio, a ti si rekao samo jug, bez da navedes Lija cini mi se pa je on rekao da nije cuo za tog generala ,,amerski jug''.

7. Опа, Царе, међународне везе и те форе. :) Знао сам за сајт али ово остало нисам.

8. Е да, одговор на питање је Ђура Колчић, лик који је један од најзаслужнијих што је Беч 1683. године спасен и оснивач кафане која је, чини ми се, била прва у Средњој Европи где се пила турска кафа.

9. Aj, ko će da cepa novo?

10. Нека тера неко, мени глупо кад не дам одговор, глупо да спава тема...

11. Царе, јел си ти завршио историју на Филозофском у БГ? Занима ме јер је једна од могућих опција за мене. Је л' си запослен негде? Пријало би ми да чујем да се не своди све на просвету.

12. Нек да неко питање, препуштам палицу лоло
    Севастократоре, ако си ти '95. годиште, ја сам годину дана старији од тебе, значи четврти гимназије.

13. Ко је рекао:
    Нека нас мрзе докле год нас се плаше.

14. лололо, одакле онда ти такав стручњак за историју?
    свака част, ал' како си постао такав мајстор да учествујеш и у неким међународним пројектима
    у коју гимназију идеш, ако смем да знам (јес' лично, ал' ме интересује)

15. Веровао или не, ја се за историју интересујем тек неке 2-3 године, и то углавном домаћу историју, дотад сам некако био мање-више ништа посебно заинтересован, па сам појачао темпо ту. Иначе сам негде у 4. разреду почео да будем у трипу да учим што више из свих наука и то је трајало негде до краја 6. разреда, и то је некако било моје "златно доба" (знам да ово звучи идиотски, али не знам како другачије то да опишем). Тако да и данас има много ствари ван историје за које се интересујем, али искрено нисам толики штребер колико имам способност добро да запамтим чињеницу.
    А то за мајстора и међународне пројекте, ш'а знам, потрефило се некако преко интернета, нису то никакви претерано озбиљни пројекти, углавном су сазнали преко мог сајта за мене изгледа. Углавном, све што је озбиљно радим сам за себе.
    А што се гимназије тиче, није битно, историју учим сам за себе.

16. Cole ne znam bas da li treba to reci u mnozini jer je u originalu oderint dum metuant, odnosno neka me mrze, ali neka me se plase, a rekao je Kaligula.

17. Care, ja sam dosta sličan tebi, samo što ja učim istoriju od pete godine. Ali najbolje znam srednji vek, punske ratove i kasnu rimsku republiku...

18. Јесте, Хазе. Могуће да је погрешан број јер сам то чуо на енглеском па сам лоше превео.

19. Ko je bio Dragisa Nedovic?

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.