Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Неки четник можда...
Композитор који је написао једно милионче "народних песама", између осталих "У лијепом старом граду Вишеграду", "Стани, стани, Ибар-водо", "Прођох Босном кроз градове", "Кад си била мала, Маре", "Текла река Лепеница" и још квлт песама.
Bravo Care, razlog sto sam postavio pitanje je sto je covek potpuno nepoznat, a njegove pesme svi smatraju za izvorne.
Pih, nisam video pitanje, a čovek Kragujevčanin...
Па непознат је кад смо стока од народа.
sta ja znam stefan nemanja? studenica
Не.
Да није Јован Владимир?
А мошти су ваљда у ЦГ или Албанији...
У Албанији је. И ја мислим да је ЈМ.
Јест Јован Владимир, мошти су му у православној Саборној цркви у Тирани. Сад, ваљда Хаус наставља...
Care, oprosti za komentar od pre neki dan.
Ali ja zbilja Istoriju ne doživljavam kao ozbiljnu nauku.
I dalje smatram da je to isključivo gomila pristrasno zabeleženih podataka (u zavisnosti kome treba kakva Istorija), zvanično zabeleženih činjenica, proizvoljno određenih situacija...
Na primer, pitanje je: o čemu je Kristifor Kolumbo razgovarao sa kraljicom Izabelom pre nego što je otišao na svoje drugo putovanje te je dobio 17 brodova i 1500 članova posade?
Ili, o čemu je Vojislav Koštunica pričao sa Slobodanom Miloševićem u januaru 2003-e godine?
Mogao bih Istoriju da cenim kao ozbiljnu nauku sano ukoliko bi ona usisala u sebe sve ono što je za nju sporedno. Najsporednije stvari određuju izgled glavnih.
Ко је први почасни грађанин Крушевца?
Лазар Хребељановић? х) Зајебавам се, немам појма...
Опуштено, Љаксе.
Milos Obrenovic to mi pada nekako na pamet.
У питању је мајор Драгутин Гавриловић, по којој логици, не знам... Нек поставља ко има питање...
Sveti Patrik?
Није Патрик, али спада у једног од 12 ирских апостола.
Da nije sveti Kolumban onda?