Kviz - ''Istorija''

1. зове се мандибуларни прогнатизам, а пошто је кизо први одговорио може он што се мене тиче.

У праву си, прогенија је помјерена брада надоље, сад сам се сјетио.

2. ај нек поставља неко да не чекамо.

3. Ае ја ћу једно на брзину, мада нијесам погодио.

Који сукоб је остао запамћен као ''Кромпирски рат''?

4. ovo mi je užasno poznato... da nema neke veze sa britanijom, irska možda? rat engleske i irske neki

5. Не, мада би логично било повезати Ирску и кромпир, било је ту проблема :)

6. Poljska-Češka, tako nešto ?

7. Јес средња Европа, али нијесу те двије земље :)

8. Rat za bavarsko nasleđe ili tako nešto?

9. Opet sam ja: Koji papa je bio poznat (pre nego što je postao papa) kao "kardinal od podsuknje"?

10. rodrigo bordžija, aleksandar šesti

11. Nije, mada si blizu, ovaj tip je bio baš povezan sa njim. :D

12. Sofronije gimnazijalac

13. Čezare nije bio papa, nego Gonfalonijere (komandant papske vojske), a Sofronije nije ni video podsuknju.

14. Ne razumijem se u talijane

15. Ajde, neka neko daje dalje. U pitanju je Alesandro Farneze, čija je sestra bila ljubavnica Aleksandra VI (Rodriga Bordžije), a ovaj je bio poznat kao Pavle III.

16. Đulijana Farneze mu je sestra valjda? On je bio papa pre Rodriga?

17. Ne, ne, on je bio papa posle Rodriga, onog lika što je bio pre Julija II, pa Julije II, pa Lav X, Hadrijan III, Kliment VIII i na kraju Pavle III.

18. Znači to je onaj papa koji je stolovao samo mesec dana?
    A julije II je dela Rovere?

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.