Ništa, mislio sam da su ih zvali imperatorima ili Avgustima. Mislio sam da je Kaiser kasnija titula
Kaiser je iskvareno od Cezar, zato što se u latinskom originalno C čitalo kao K (to je sve što je ostalo od znanja latinskog lolo), pa je Caesar-Kaesar-Kaiser. Kao i naše ''car'' u krajnjoj liniji.
Baš sad igram Medieval 2 sa Švabama.
''Holly Kaiser!''
Inače Tenzing Norgaj je odgovor na pitanje. Da ne čekamo proveru, evo mog:
Jedan od najubojitijih nemačkih bombardera tokom Drugog svetskog rata 'Junkers Ju 87', poznatiji kao 'štuka', osim razornog dejstva, imao je i psihološki efekat zastrašivanja postizan obrušavajućim zvukom vazdušnih sirena. Po kom biblijskom motivu su se nazivale ove zloslutne sirene?
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
Kaiser je iskvareno od Cezar, zato što se u latinskom originalno C čitalo kao K (to je sve što je ostalo od znanja latinskog lolo), pa je Caesar-Kaesar-Kaiser. Kao i naše ''car'' u krajnjoj liniji.
Baš sad igram Medieval 2 sa Švabama.
''Holly Kaiser!''
Inače Tenzing Norgaj je odgovor na pitanje. Da ne čekamo proveru, evo mog:
Trube Jerihona, ako se ne varam? To je jedini motiv koji bih povezao sa zvukom Štuka.
I nije bilo mnogo teško, teraj dalje...
Pazi, nisam znao, ali mi je to prvo palo na pamet. Ajde pitanje: Kojim mirom su priznate SAD kao nezavisna država.
Pariskim
Teraj dalje, Cornelije.
Ko je podigao Toplički ustanak?
Kosta Pećanac ili Kosta Vojinović ne sećam se ko je bio prvi, mislim da je Pećanac.
Vojinović je prvi, al i da si stavio Pećanca, priznaje se. Sledeći
Evo ovako
Od Zlatne bule pa naovamo.
80?
25 или 33
Manje, mnogo manje.
Tacno 7?
Takoe Čmarni. Teraj.
Koji plaćenici su odlučili bitku protiv Bugara koju je vodio Stefan Dečanski?
Nemački riteri. Kasnije ih je Dušan koristio kao najubojitiju silu.
Palman and co?
Швабе су дошле ја мислим кад је Душан дизао устанак у Зети. Да нису они из Шпаније, Алмогавери или како већ?