Ајд' Френкине био је 11. и по легенди он је претворен у мермер и закопан испод главне капије где чека Судњи Дан када ће Хришћане повести у ослобођење Цариграда.
Znači bio je primorski vladar? Početak 11. veka... Je l' u nekakvoj vezi sa Samuilom? Koliko mi se čini on je do nekih 20-ak godina 11. veka dominirao na ovim prostorima.
Bravo Advokado, vladar Duklje, sveti kralj Jovan Vladimir, naš prvi svetac, prvi vladar oko kog je stvoren kult u narodu, poput Nemanjića kasnije. Još samo ako bi se setio ko je bila ona, sem što mu je bila supruga?
Jedino sam mu zaboravio onaj redni broj. 9. 10. 11. tako nešto.
Ајд' Френкине био је 11. и по легенди он је претворен у мермер и закопан испод главне капије где чека Судњи Дан када ће Хришћане повести у ослобођење Цариграда.
Френ сад ти...
Nisam znao za tu legendu. Evo, uskoro ću da postavim.
Бановић Страхиња и његова љуба ?
Nisu on i Andja.
Може ли да се каже период одакле су ?
Sami početak 11. veka.
Bas su cuveni...
Stvarno su čuveni. Nisam izvukao tamo neke leve likove, da bih se ovde iživljavao.
Хмммм... нема неке везе са Завидом тај Владимир ?
Ne, koliko ja znam, Zavidino poreklo se ionako ne zna.
Немам појма... јел' био феудални господар ?
Bio je vladar jedne od naših istorijskih oblasti (mada će neki danas reći da to nije bilo srpsko, ali to je sada ovde nebitno).
Znači bio je primorski vladar? Početak 11. veka... Je l' u nekakvoj vezi sa Samuilom? Koliko mi se čini on je do nekih 20-ak godina 11. veka dominirao na ovim prostorima.
Nisam zano da će biti tako teško pitanje, a inače mrzim kad neko postavi neko levo pitanje koje je iskopao ko zna gde na netu, pa se pravi važan.
sveti kralj Jovan Vladimir?
Priča o njemu i njoj ima velike veze sa Samuilom.
I jeste primorje u pitanju.
Bravo Advokado, vladar Duklje, sveti kralj Jovan Vladimir, naš prvi svetac, prvi vladar oko kog je stvoren kult u narodu, poput Nemanjića kasnije. Još samo ako bi se setio ko je bila ona, sem što mu je bila supruga?