Kviz - ''Istorija''

1. Šanzam, pridružuješ se ovom kvizu, a? :)

2. Pa Tita sam i stavio u ponuđene pogrešne odgovore kad sam ga poslao na Konkviztador sa ciljem da zavara pionire malene. A ovde niko ni da ga pomene.

3. Sad ja postavljam pitanje :) jeee... samo malo, evo za par minuta, samo da smislim...

4. Pa mi dok stigosmo, već si rekao da je bilo p.n.e. Inače bi ga neko sigurno pomenuo.

5. Navratim nekad, nauči se uvek nešto. :)
    Elem, ma Romul!
    Mora da je Romul!? Je li Romul?

6. Прошло питање Шазаме :)

7. Naterao me Triša da dam hint a bilo je prošlo dobrih sat vremena da se niko nije javio.

8. Па послужило је ? Овако би се питали да није Тила можда...

9. Pa bila tekma, jbg. Sada će biti ljudi, sigurno. Još nisu došli neki stalni učesnici.

10. Evo pitanja : Koje godina je stvorena Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca? :)

11. 1918.

Edit: 1. decembra

12. daaa :)... ajde, sad ti :)

13. Prestolonaslednik Aleksandar II Karadjordjević rodjen je 1945. u Londonu u hotelu Kleridžis u apartmanu 212. Šta je u vezi sa tim apartmanom tada uradio Vinston Čerčil?

14. Proglasio ga za deo Jugoslavije?

15. Jeste. Proglasio ga teritorijom Kraljevine Jugoslavije. Teraj dalje.

16. Kako glasi ime ubice Aleksandra I Karađorđevića i kom je pokretu pripadao? Koliko se sećam, postoje različite verzije imena, jedna se čak poklapa sa imenom našeg pop pevača.

Izvinjavam se ako je bilo, nisam dugo pratio

17. Organizacija je bila makedonska, ne sećam se naziva, a lik se zvao Vlado, ne sećam se prezimena.

18. Veličko Dimitrov Kerin, 'ladno sam i to pitanje poslao na Konkviztador.
    Edit: VMRO su već pomenuli.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.