Овог сам се сетио из Забавника био је чланак о томе, мало се зна како је Кир Велики скончао сем да је погинуо у сукобу са женским владарем једног иранског племена, сад само треба име те жене.
Po priči, koja je najverovatnije tačna, jedna strana princeza je umrla od srca, kada je saznala da planiraju da je udaju za jednog našeg vladara. Koji je to naš vladar bio u pitanju?
Tačno. Ne mogu da setim sada ko je bila ova devojka, koga interesuje, neka potraži. Sve u svemu umrla je kada je čula da treba da ide u za nju varvarsku Srbiju.
Akadjani?
Овог сам се сетио из Забавника био је чланак о томе, мало се зна како је Кир Велики скончао сем да је погинуо у сукобу са женским владарем једног иранског племена, сад само треба име те жене.
Kad si reko da moze google, googlo sam, dal je iko cuo za pleme Massagatae i kraljicu Tomiris! Ako jeste nek postavlja sledece pitanje...
Moraćemo da sačekamo da se loguje neki profesor istorije, da bi dao odgovor na ovo pitanje. Ovo je, bar meni, žešće zajebano.
Ајд' изгледа да сам ја мало претерао стварно с овим питањем, нек неко следећи поставља :)
Frenk adje gruvaj pitanje...
Fora je u tome što je pitanje prilično teško, a nemoguće je bilo doći do odgovora lupanjem, povezivanjem i slično.
Evo jedno koje možda nekome ne bude lako, ali je zgodno za lupanja itd. :
Нови Зеланд.
Jeste! Ponovo nastupaš.
Trišo ovaj put mojne dubijaš kviz.
Ајд' који народ је направио прво фонетско писмо.
Feničani.
Добро, ајд' ти сад.
Dusan Silni?!
Tačno. Ne mogu da setim sada ko je bila ova devojka, koga interesuje, neka potraži. Sve u svemu umrla je kada je čula da treba da ide u za nju varvarsku Srbiju.
Pogledao sam sada u knjizi. Jelisaveta, ćerka nemačkog kralja Fridriha Lepog.
Edit: Teško se razbolela zbog ovoga, bio je to težak šok za nju i umrla je ubrzo.
Da nije Napoelon?