Kviz - ''Istorija''

1. Ко је потписао приступање тројном пакту (са југословенске стране) 25. марта 1941.?

I Ivo Andric je bio potpisnik (cini mi se, ili je samo prisustvovao) sa jugoslovenske strane, bio je ambasador u tadasnjoj Nemackoj

2. Kako je umro Adolf Fredrik, Svedski kralj?

3. Куршум га погодио ?
    Прегазио ка коњ ?
    Страдао у јуришу на војску ?
    Срчани удар ?
    Умро с швалерком ?

4. nijedno od navedenog

5. Jel ubijen ili je neka glupa smrt?

6. Čini mi se da se prejeo.

7. Mozda posle Bozica i pojedenih nekoliko desetina kila pecenja i ruske salate nije izdrzao nego je krep'o?

8. Lee je pogodio, ajd dalje

The king died on 12 February 1771 after having consumed a meal consisting of lobster, caviar, sauerkraut, kippers and champagne, which was topped off with 14 servings of his favourite dessert: semla served in a bowl of hot milk.1 He is thus remembered by Swedish school children as "the king who ate himself to death.

9. Ajd' još jedno za pravnike:

Koji zakon se smatra najstarijim u istoriji ljudske civilizacije?

10. Је л' неки ђаво из Месопотамије, ал' није Хамурабијев?

11. Jeste iz Mesopotamije, nije Hamurabijev.

12. Ма да, неки Ур па неко чудо у наставку....

13. Priiznajem Gešihteu. Ur-Namuov zakonik.

14. Ал' нисам знао цео одговор, знао сам само да има Ур на почетку.....
    Ајд', питаћу нешто лагано....
    Коју нашу историјску личност је једна организација пре неколико месеци оптужила за геноцид над Бошњацима?
    Сама оптужница је смешна, апсурдна и глупа, ал' добро, да не ширим о томе, погађајте....

15. gavrilo princip? da nije

16. Није Принцип....

17. a joj ne mogu se sjetiti, znam da je bilo to u blicu prije jedno po godine-godinu

edit: pomjeso sam sa Principom, zato sto je bilo nekih prica kako je on terorista pa reko da nije mozda i on optuzen za genocid ili tako nesto

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.