Prijava

hahaha... Blake pokido sa komentarom za poruku! :)

Samo mislim da GOVNETA nije nepravilno, cini mi se da sam ucio nekada kako te neke imenice mogu imati i tu neku drugu promjenu sa tim produzecima -et-, -en- i slicno i da se ta promjena naziva supletivna ili nesto tako, kao ono imenice prve vrste se mogu mijenjati i po drugoj, tipa Pero-Peri, Pero-Peru ili Mile-Miletu, Mile-Milu...

Zna li ko sta je andrmolja?

Нешто као дрангулија.

Jesi li siguran u to, posto mi je to rekao jedan prijatelj i cudio se kako ne znam za to sta je...on je to objasnio kao nesto sasvim drugo.

Мислим да је то.
Чек да гвирнем у Матицу српску...

Нема у МС. Има у САНУ -- андрамоље су прње, дроњци, дрангулије.
Мени је, додуше, то познато у верзији ''џандрмољ''. :)

on je to objasnio kao neki nered ili slicno...ali prije cu prihvatiti tvoju verziju posto smatram da je to njegovo vise neki lokalizam... Hvala.

Nije govnu/govna nego govnetu/govneta.

То са говнетом је проблем. Највероватније је да је правилно ''говнета'', али пошто се наши лингвисти сви праве фини, пошто су јебени језички пуристи и не желе да дискутују о колоквијализмима, а камоли вулгарностима, слаба вајда од њих. Ниједан речник не указује на флексију те именице. У МС дају само множину и генитив множине.

Mislim da bi trebalo 'govneta', isto kao što je genitiv jednine reči 'drvo' - 'drveta', obe imenice su srednjeg roda na O, tako da ne bi trebalo da ovo 'govneta' bude sporno...

Ugledah naslov teme i pomislih: "U, pravo osveženje, nakon svih ovih nebuloza u aktivnim"...kad ono, rasprava o govnetu.

A dobro, Nato, i to je reč kao i sve druge :)

natnat
Ugledah naslov teme i pomislih: "U, pravo osveženje, nakon svih ovih nebuloza u aktivnim"...kad ono, rasprava o govnetu.

E zbog takvih se i raspravlja o govnetu. Svima nešto govno smeta, a riječ k'o riječ, jes da označava nešto ružno al' mora se i o toj riječi progovoriti. :D

не знам да ли се смем зезати са овом озбиљном темом, ал ако узмемо реч која има исто место творбе: срање, два срања, ово ће стварно постати расправа о вербалној дијареји.

Promenimo govno kroz padeže! :))))))

E zbog takvih se i raspravlja o govnetu. Svima nešto govno smeta, a riječ k'o riječ, jes da označava nešto ružno al' mora se i o toj riječi progovoriti.

Управо.

Nešto razmišljam da bi moglo da bude GOVNA, GOVNU... zbog množine. Npr. ako je to imenica 2. vrste kao dugme, gen. mn. bi glasio dugmeta, a ovamo je govana. A i mislim da te imenice (2. vrste) često imaju odgovarajuću zbirnu (dugmad) kakvu imenica govno nema. Mada, ima tu i nekih primera kod kojih jednina ima jednu a množina drugu promenu, tako da nisam siguran.

Ma u pravu ste, izvinjavam se što sam omela raspravu, nastavite.

Шта је псеудо интлектуалац и постоји ли уопште то?

Постоји, итекако:)
То је квази интелектуалац, мада ни "квази" није српска реч. "Псеудо" и "квази" значе "лажни". Дакле, псеудо интелектуалац је неко ко се представља за интелектуалца али то није.

Ко је поданик? Лик који ми се клања, ради за мене, не?