Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Jebena legenda...
Ево ставио сам црни волпејпер на мој ајфон..
ja sam se tolko potres'o!
Umro ko? I osnivač čega? Šalim se, znam, ali me onako, da se seljački izrazim, savršeno boli tukson. Nemam ništa u kući što je proizvod njegovog mozga. Luis kad je umro - to je bila tragedija.
лололо
Нисам знао да умро.
Brate, ovo je forum, ne neki njuzfid.
Elem, umro Luis?
Искрен да будем, боли ме, Еплу ће порасти продаја и то је то. Али са једне стране, Епл је створио рачунар у овом облику у ком га ми данас користимо, и фазон је што ни Мајкрософт не би постојао без Епла, а ни Епл без Мајкрософта, тако да рећи да није ништа специјално урадио је чиста глупост. А истина је да је много зајебаније имати визију, или било какву идеју, него бити програмер или било шта, тако да ни прича да није визионар или генијалац не пије воду. Људи зарађују на идејама, направе револуцију идејом, много више него реализацијом, а то су и Бил Гејтс и Џобс урадили.
Значи данас сам се изнервирао, ишао сам у Јаббуку код нас 3 пута и јебено су били на паузу!!!!
Јебени Црногорци глупи смрдљиви!
Хтио сам да уђем, пружим руку и да кажем
И курац, нисам :////
Hahahahahahahah SMare
Ма криво ми намртво, пошао бих сјутра, али нисам у пг. Они су генерални заступници епла код нас... И јеботе, на паузу су 5 сати, јебо их отац да их јебо.
ТОООООО СМАРЕ!!!2
Није створио, већ је допринео стварању. Епл је свакако доносио иновације/популаризовао поље рачунара, нико то не пориче, али ништа више него што су то радили нпр. Комодор или Синклер.
Да се не лажемо - последњих година, Епл је пре свега зарађивао маркетингом, не оригиналношћу и иновацијама. Они су, мање-више, ваљали одавно познату технологију упаковану у лепшу амбалажу притом циљајући на људе који желе да буду посебни ("Think Differnet") и да се истакну у мору ПиСијева.
Такође, ваља поменути да Џобс није Епл. Не заборавите Вознијака који је заједно са Џобсом основао Епл, био један од твораца њихових почетних рачунара, само да би био израђен и напустио фирму.
Umro i moj komšija Đoka, nema ni četres dana. Od ciroze jetre. A mnogo me je više uveseljavao svojim pričama nego izvesni gospodin...
Zar se mora otvarati tema o nečijoj smrti? I zašto je ovaj gospodin bitniji od mog čika Đoke?
Umro čovek, jeste uradio dosta stvari koje su pomogle čovečanstvu, ali je takođe ostavio milione svojim naslednicima... A Đoka nije...
umro juče jedan čiča kod mene u selu lolol,a moram da ga popišem,jer je bio žive pre početka popiša,kako sad didem kod njegove žene i pitam: jel,akad se čiča rodijo?
Наравно Војтече, али не мож' да пљунеш тек тако на човеков рад. И не мислим конкретно на тебе, него на већину са ове теме, који без аргумената причају.
А што се тиче последњих година, јесте, маркетингом су зарађивали, али је опет чињеница да је доста урадио на почетку, не може да се каже да Епл није много допринео развоју компјутера какве сада имамо. И не заборављам Вознијака, али је ово тема о Џобсу.
Остаће упамћен као оснивач једне од, у сваком смислу те речи, најпедерскијих фирми у историји човечанства. Ко га јебе.
Што се мене тиче, теме су непотребне. Ако се овако настави, требаће нам подфорум читуље, да сместимо све ове рип теме.
У реду, али ондак немој персонификовати Епл Џобсом. Рекох, нису то синоними и не може се сав успех Епла свалити на једног човека. Како скорашњи, тако и ранији.
Џобс доста тога дугује својој харизми. Ту је био најјачи. Погледајте Мајкрософт - Гејтс, бескрупулозна штреберчина и Балмер, знојава скотина. Већина се не може идентификовати с њима, неприступачни су и ружни. Џобс је, са друге стране, створио имиџ који је продавао боље него што је његова конкуренција продавала перформансе. Оно што се мало знало, јесте да је Џобс био зајебан лик колико и Гејтс и слични. Многи његови запослени видели су га као тиранина. Мајкрософт је купио мржњу на све стране због свог односа према конкуренцији, док је Епл увек био углађен споља, али изнутра је међу најсуровијима.
Лично сам свестан доприноса Џобса ИТ индустрији, међутим само оног индиректног, јер Еплов производ никада нисам купио, нити планирам. Једноставно не видим потребу јер имам неупоредиво јефтиније алтернативе, а не патим од жеље за неком префињеношћу.
Decxaci, zasto hipsterisxete sa besmislenim(da ne kazem stogodj grublje) postovima (tipa:"ko ga...", "i moj komsija je, pa sta", ...). Kapiram da vas iritiraju iznenadne zalopojke ljudi koji imaju iPhone, pa sada sa istog puknu RIP status, ali ovo sto se ovde pise je pomalo glupavo. Izgleda je postalo previse mainstream da se zali (ili cuti ako te vec ne interesuje), kada neko umre, pa mora da se pise sve najgore. Uostalom, koga briga, pisite sto vam drago, ali bilo bi jako kewl da ogrnete maramu u ove 'ladne dane i metnete naocari (one bez dioptrije, ako je vec nemate) sa debelim okvirima, cisto da se i vizuelno malo istaknete.
Слажемо се Војтече, нисам се најбоље изразио у првом посту. Немам Епл, нити планирам да га узмем, немам кинте за то, а и свакако нисам спреман да искеширам толико. Али сам опет имао прилике да радим на Епловим рачунарима.
Што се тиче графике, и графичког дизајна, за професионалну употребу су много бољи од дургих. Али опет и ту мораш да обратиш пажњу на циљне групе Мајкрософта и Епла. Са једне стране Мајкрософт, намењен обичном човеку који хоће да пика пес, куца у њорду и да се спрда на нету. Са друге стране Епл, користе га или зиљвци који узимају такве рачунаре само да би се рекло да их поседују, а не знају да их користе или их користе људи по озбиљним фирмама које се баве анимацијом, израдом реклама, штампом и осталим курцима-палцима. Веруј ми. Мајкрософт је нама приступачнији, али то не значи да је бољи и јачи од Епла. Све има своје.
И понављам, немам ни један једини Еплов производ у кући. Али опет не могу да кажем да су голо говно од фирме. На страну Ајфон, Ајпод и остала говна, причам о мало озбиљнијим стварима.