Umro Stiv Džobs, osnivač kompanije "Epl"

1. Pazite, nije on samo radio na razvoju IPhonova itd. Da nije bilo njega današnji računari ne bi ovako izgledali. On je lik prvi projektovao savremeni računar 80 i neke čini mi se. Osim toga, znam dosta priča o njemu i jeste bio i viziononar. Imao je preko 100 patenata, a kada su ga prvi put uzbacili iz Apple-a, otišao je u Pixar i od njega napravio fenomen. Osmislio je kako će da radi baterija u Ipodovima, IPhonovima... Jer je bilo mnogo zajebano da naprave bateriju te debljine. A on je napravio. I još da pridodam, čovek je bio veoma inteligentan i znao je kako da motiviše ljude. Evo vam video jedan njegovog govora na Stanfordu :
    http://www.youtube.com/watch?v=gxGC52TPNnY
    ... Sve u svemu smatram da je veliki čovek i da je to veliki gubitak za tehnologiju i svet uopšte

2. Nevjerovatno je koliko neki likovi ođe potenciraju da je on SAMO unaprijedio neke već postojeće aparatiće. Po toj logici jbt , informaciona tehnologija nema nijednu inovaciju zadnjih 20 god. Malo pročitajte kako se radi segmentacija tržišta, ko su ciljana tržišta Apple-u, a koja Microsoft-u i kako rade marketing.
    Da je njegovo jedino djelo bilo to da je uspio da napravi taj, kako vi kažete, monodeck notebook sa tač skrinom, to je opet inovacija.
    Nit imam ijedan njihov proizvod, nit planiram da ga kupim, niti sam oduševljen time, ali jednostavno čoek je dosta uradio za tehnologiju. Ne mora vas bit briga, iskulirajte.

3. Ode Stiv sarmu prob'o nije .))))

Није се сетио да наврати код бата Лазе у Чикаго.

4. Џаба му толки кеш, којег се похлепно нафатиро, кад није имо кад да их потроши. лололо

5. Ispada da su sve što pominjete dostignuća u oblasti optimizacije i ergonomije, do toga bi se došlo i ovako i onako, kao što je bicikl mic po mic završio u ovom obliku kakvim ga danas znamo, nema kuda više i nisu nam preterano poznata imena vezana za taj proces. Nije lik bio Tesla pa da bi još kenjali u mraku bez njega, do njegovih inovacija bi bez problema došao neko drugi, ko što možda i jeste neki od hiljada ljudi koji rade za njega, ideje pripadaju firmi sve dok radiš tamo :)
    A legendarnu stabilnost njihovi proizvodi duguju tome da s njima ne možeš da uradiš baš ništa što njihov projektant nije predvideo. Kod windowsa sam đavo ne bi istestirao sve kombinacije koječega koje možeš da natrpaš na njega a linuks možeš i od temelja da menjaš ako ti je ćef.

6. Nemam proizvode apple, ne poznajem nikoga ko ima proizvode apple.Video sam u gradu kod nekih tipova u prolazu ajfon.Kazu da je apple dobar brend.Da uporedim.Imate kirbi usisivac i obican usisivac.Koliko njih ce pljunuti pare na kirbi kad je no name jeftiniji.Ne kazem ja da je kirbi los, skup je bre.Tako i apple proizvodi.Sve to postoji u jeftinijoj varijanti.Jes da im pada sistem, jebu ih virusi, crkavaju brze al su jeftiniji.Kazu da je android prepakovani ajfon, boli me kurac.Ja ga koristim i meni je dobar.Jebes ti te profi aplikacije kad ih samo biznismeni ili projektanti koriste.Za ostale smrtnike dobar je i windows ili linux.

7. Да не познајем човека болео би ме курац, овако ми ламент срце стеже.

8. Да не познајем човека болео би ме курац, овако ми ламент срце стеже.

Slazem se. Doteru, danas sa'rana, nemoj opet da te cekam 2 sata dok se spremis. Ne valja okasniti, pa da ne stignemo suzu da pustimo.

9. ideje pripadaju firmi sve dok radiš tamo :)

nije on radio tamo, on je osnovao Apple, tako da se moze reci da jesu njegovi patenti ... sigurno bi neko takodje napravio to sto on jeste ali, on je napravio pre svih i danas ne bismo bili ovde gde jesmo, na ovim racunarima, vec bismo bili na Pentium dvojci ;)

a i Murinjo, lik nije bio pohlepan ko ostali :)

10. Одслушао сам овај горе поменути говор. Није лоше, али је тешка бајка, тешка и неистинита. Продаје маминим и татиним синовима муда за бубреге. Још тамо кад прозива Виндовс кобјашњава колко је похлепан. Ал лепа је прила, кад би је схватао као бајку. Ја волим неки посао и хоћу да га радим и будем најбољи, а сви ме шиканирају и морам да продајем флаше да бих имао 5 центи да купим да једем. Сентиментално срање.

МенМанчестерЈунајтерИлиКакоВећИдеНик мојне да ти пуне главу, размишљај својом, јеботе. Шта? Он је све оно измислио, курац мој. Само је знао како да прода срање у колору за велике паре, које неће имати прилику да потроши, ништа више. Ја сам сигуран да си до пре 5 дана ти за њега чуо и знао му име, ништа више. Не верујем да си знао за две ствари које је урадио у животу...

11. ne znam sta da kazem vise, meni je lik gotivan mnogo bio i bas sam se smorio bio juce :P i toliko od mene

12. Зато што је харизматичан, па је успео да те купи, ништа више. Видиш да је био тешка стока која је одпуштала раднике и терала их да раде 90 сати недељно, капиталистички мајмун.

13. To je posao, nista vise, samo da bi se napredovalo. Uostalom to je kao sto si rekao kapitalizam. A sto se tice 90 sati nedeljno, i on je radio isto toliko veruj mi :)

14. Откуд ти знаш колко је он радио?

15. Otkud ti znas da ih je terao da rade 90 sati nedeljno?

16. Написао је Лукс у првим постовима, а ја проверио на интернету, да је отпиуштао раднике који нису били довољно креативни, потписивао је са њима ретардиране уговоре, робовласничке, итд... Човек са 2 лица, за нас насмејан, за своје људе демон.
    Откуд ти знаш колко је он радио?

17. http://vukajlija.com/sekta-kupaca-macintosh-apple-proizvoda/257941

Nikad necu shvatiti do koje granice covek moze biti "konzument" i "kupac", pa da celu svoju srpsku platu (ili cak dve) da na marketinski nasminkano govance.
    Ako je crko mrcina Stiv Dzobs - more jobs for us!

A sta je ON to izumeo? ON LICNO? Koji je to NJEGOV LICNI doprinos nauci, tehnici, bilo cemu?! Covek je bio marketinski genije, tu mu skidam kapu. Ali savrseno me boli stojko sto je umro neki tamo marketinski genije.

18. Prvo, to sto je otpustao radnike koji nisu bili dovoljno kreativni mi ne izgleda pogresno.
    Drugo, burazer mi radi za americku kompjutersku firmu, isao je u Ameriku, tamo je upoznao ljude koji su radili u Appleu i rekao mi je :) Lik je bio fanatik i spavao je po 4 sata dnevno. A evo i iz casopisa :

What's he like: People say he is a high-strung workaholic

:)

19. What's he like: People say he is a high-strung workaholic

U jebo te, ljudina je bio, sad mi zao sto sam ono napis'o. Jesi ti razumeo koju rec iz ove recenice, ili si je odabrao nasumicno?

20. Čovek je imao muda i viziju, i radio je ono što voli, i usput namlatio pare. Sama ta činjenica ga čini velikim, iako možda i nije doneo toliko čovečanstvu ( ne pratim kompjutere, pa ne znam)
    Takvih nam ljudi treba što više. Sa mudima i vizijom. Ako me razumete.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.