Prijava

Gibson TD 345
Ampf. Fender Twin reverb

Ja bih vas dvojicu zakljucao u jednu sobu u kojoj su samo Ibanezi, Jamahe, Dzeksoni, Krameri, Parker Flajovi i Vosburni i gledao kako se jedite :)))
Inace, Fender u svojoj kolekciji ima svaki gitarista koji ozbiljno shvata svoj zanat, zato sto je gitara mnogo versatilnija od Gibsona. Opet, vise volim Gibsona, pogotovo SG, (zbog oblika) i Les Paul, (zbog zvuka).
Ali da se ja pitam - PRS, Pensa-Suhr, Parker Fly, pa sve ostalo.

ha, ha! trzalice nam ne možeš uzeti a na njima nešto piše.
pomoć kod štimovanja gitare i ako si zaboravio neki akord.

http://domusxlibra.blogspot.es/img/rg350dx.jpg
Ibanez.
Ali ako moram da biram izmedju Fendera i Gibsona veoma bih se dvoumio izmedju Stratocaster-a i Les Paul-a, nisam siguran sta bih izabrao. Ustvari, mislim da bi to bio Stratocaster zbog pristupacnije cene...

А ако већ помињемо друге марке, онда наравно Крамер.
Ево моје гитаре. Гамби, ти си већ имао прилике да је упознаш. :)

http://img156.imageshack.us/img156/2725/kramerw.jpg

Stara dilema gitarista, Fender Strat vs. Gibson Les Paul. Imala je i smisla nekada davno kada su se sve gitare pravile isključivo na jednu ili drugu foru.

Ali, ako bi smo se držali isključivo "Strat vs. Les Paul" podele:

I jedna i druga su specifičan alat za specifične situacije. Les Pol ima masniji zvuk, duže drži ton, može više da "izvozi" pojačalo (ako se ide bez pedale za dist/drajv) i bolje zvuči pod distorzijom. Manje-više gitara koja je definisala čvršći rok zvuk.

Stradža je čuven zbog svog čistog zvuka ali i na njemu se mogu svirati rokačine. Pravi univerzalac od gitare, ali po cenu nešto tanjeg, zvonkijeg zvuka od Gibsona. Većina modernih električnih gitara duguju svoj dizajn obliku Fender Stratokastera.

Gibson Les Pol je preskup i mnogo izvikan, gitare takvih karakteristika drugih proizvođača mogu se naći i za manje para. Fender ima mnogo realniji odnos cena kvalitet.

Les Pol je manje-više statusni simbol kod gitarista. Onaj ko na binu izađe sa tom gitarom pokazuje da je profesionalac koji može sebi da priušti skup instrument. A Stradžu krasi reputacija radne gitare.

Fender!
Ipak je bolji :)
Mozda je Gibson "kao" bolji, ali meni je mnogo bolji fender!

Džimi to je Striker?

Није Страјкер. XL шестица, али са класичном главом. :)
Мало је раритетна та серија.

Vidim ja da je off the shells..

Paul Reed Smith!
Ali kad se bira između Fendera i Gibsona, uzeo bih Strat. :Đ

Прс' је за снобове. :P

Pošto već imam jednu univerzalnu gitaru, uzeo bih i ja Stratokaster. Ipak ga više volim od Gibsona. Ima mnogo čistiji klin, a i bolji je za sviranje svega do hevi metala. Posle toga je kvalitet zvuka obrnuto proporcijalan snazi distorzije. Za te stvari je bolji Les Pol, ali jebe mi se... Em mi se ne bacaju tolike pare za gitaru...
A kad bih uzimao gitaru za teže stvari, to bi bio Jackson Fly V, ali morao bih da se potrudim da nadjem onaj koji ja hoću. Prva serija, koju je ranije svirala Metalika, a i Megadeth, Children of Bodom... Nema bolje gitare za treš od te. Samo je raritet, pošto se ne proizvodi još od kraja osamdesetih... I ko zna koliko košta, ali za to bih rodio pare. Pre bih to svirao nego Strat i Les Pol zajedno.

Ма, није говно, али је снобовска, некако фенси. Некако ми не иде уз рокенрол. :)
Чак фенси и изгледа. Иначе, та гитара је душу дала за ручни рад.

Гамби, за трешерицу узмеш ESP и нема да бринеш.

http://www.guitarshop.net/esp/jh2_5.jpg

п.с. Свиђа ми се ненормално овај Меса Буги финиш.