Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Како сам путовао са лососом, Умберто Еко
Симпатична књижица, пуна хумора и сарказма, лако се чита али ипак је то Еко тако да има и своју слојевитост.
"Дневничке белешке Умберта Ека необично су и луцидно штиво, ироничног, понекад и оштрог циничног тона којим се овај велики ерудита поиграва најразличитијим темама: од литерарних пародија и антиципирања будућности која нам се већ догодила до изузетно духовитих упутстава за употребу: о томе како не користити мобилни телефон, како не говорити о фудбалу, или како путовати са лососом."
Skinuo sam Knjigu o Milutinu u pdf-u, stoji mi na desktopu mesec dana, nikako da procitam.
Odlična knjiga, preporučujem je. Jedna od boljih koje sam čitao, jednostavno napisana, a tako duboke poruke nosi.
Gej. :D
Šta bona ti oćeš? :P Knjiga je odlična, pokazuje patnju srpskog seljaka kroz istoriju, na primjeru jednog rata. :)
Čitala sam, ali ipak.. gej.
Veze ti nemaš. :P
Ево хи опет се свађају :Д
Vid' ovog' snajperiste. :)
Mracna kula - Stiven King
Ziveo ebook, ne znam kad bih imala para da sve te knige kupim u papirnom izdanju.
Jeste mnogo lepse, ali kad je budžet ograničen....
A ti idi u biblioteku. :)
Снајперишем лололо
Trust me!
Nepovjerljiv sam ja, znaš... :)
'oće to tako u mladosti. :D
Mladost, ludost. :) Ko ti je kriv kad si đuturum. :)
Pogle ti kol'ko su te isplagirali, mašala :)
Kvalitetne autore često plagiraju. :)
Skromno, ne'a šta. :D
Uvijek. ;)