Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Uz pomoć prijateljskog podsećanja na nešto što smo zavoleli odavno, kupih danas novo izdanje "Beskrajne priče" i uplovljavam za par sati, čim se iskombeljam sa posla :)
Via romana, Drašković. OK, za sada.
Čovek koji je ubio Teslu, Goran Skrobonja. Pitko, fantastika, alternativni svetovi, drži pažnju.
Čiča Gorio, za skul. Svidža mi se.
Ђура Јакшић - Кроз поноћ нему
Bijedni ljudi - Dostojevski
Čitam knjigu, i kontam koliko on dobro ulazi ljudima u glavu. Opiše čovjeka tako da ga jednostavno znaš već dvadeset godina - zajedno ste bježali iz zatvora, zajedno imali prvu saobraćajku, ovce da ne spominjem...
Procitao Ognjenu kapiju pre neki dan... odlicna knjiga, predlazem je svim ljubiteljima istorijskih romana.
Sad citam Plime rata.
Ако је неко читао неки квалитетан криминалистички роман у скорије време нека препоручи, био бих му веома захвалан. :)
ja čitam trenutno i zanimljiva je, aleksandrijska veza, stiv beri, pa pronađi negde
Може ли некко да ми препоручи неку добру књигу, једино кад читам књиге је кад ми треба за школу тако да не знам ни шта желим, вјерујем вашем избору ;)
Pa ne znam sta volis i koliko imas godina i dal bi za razbibrigu ili malo da razmisljas ali uzmi Puza, Orvela, Andrića i te proverene pisce i neces pogresiti. Ako si voleo robinzona procitaj od Verna tajanstveno ostrvo( nastavak 20000 milja pod morem), dobra je, ako si propustio lektire cepaj stranca od Kamija, Na drini cupriju, anu karenjinu. Mozes Vrli novi svet itd.
Tenore, to je njegov prvi roman, tolko su ga nahvalili da sam ja očekivao bog zna šta, a mnogo me je smorio.
Имам 17 година и баш би зато волио да читам, да не останем мулац до краја живота.
ko te slagao da nećeš da ostaneš mulac, ko naučiš da čitas? hehe
Pa moraš da znaš šta hoćeš da čitaš, na primer ja ti sad preporučim 1984 a tebe politika ič ne zanima. Pa ne ide to tako. Kakve filmove gotiviš?
voli američku pitu :)
ako ne 1984, uzmi drugu knjigu od džordž orvela, životinjska farma. nija opširna, 130 strana, bajka, čitljiva i dobra poruka, sve ima.
Од филмова: "Unusual suspects", "Inception", "Godfather", "se7en", "Forrest Gump", "Braveheart" ..
Од музике: "Провокација", "Покрет отпора", "Партибрејкерси", "Мегадед", "Металика" ..
Узећу животињску фарму, имам осјећај да ће ми се сивдјети Орвел, хвала вам.
Hoce, fina knjizica a ima poruku i nije tesko da se shvati. Samo da znas da zivotinje predstavljaju istorijske licnosti.i kad vec volis kuma onda ga procitaj mnogo je dobra a i ostale od puza jebu.
Imaš knjigu Forest Gamp kao i Kuma, mada za obe pričaju kako je film nadmašio knjigu.
Životinjsku farmu uzmi ako te zanima politika, ali bih ti ja za početak preporučio da Uzmeš neku knjigu od Kobena, on piše trilere/misterije.
Опрости ми за моју необразованост али за Пуза никада нисам чуо, можеш ли ми дати нека његова дјела да их узмем послије Орвела.