Koju knjigu trenutno čitaš?

1. E da uzeo juče iz bibloteke, psihoanalitičar od Kacenbaha i jedan jedini pogled od Kobena.

2. CSmOnstrum

Ja mislim da bi ti prvo trebalo da pročitaš nešto od Sanje Marinković, Suzane Mančić, Jelene Bačić Alimpić ili Marijane Mateus. Tek kad upoznaš te osnove književnosti, onda ti je vreme da pređeš na pisce koji su to dalje razradili.

3. Šalimo se malo. Sad ozbiljno, možda ne bi trebalo da se oslanjaš na tuđe savete. Jednostavno počni sam da uzimaš neke naslove koji ti se dopadnu na prvi pogled, pa ih pročitaj. Tako ćeš znati da li bi ti tematika tih knjiga odgovarala za čitanje ili bi valjalo da ih zaobilaziš u budućnosti. Jednostavno počneš da na taj način izgrađuješ neki svoj ukus i stav kada su knjige i pisci u pitanju, odnosno žanrovi.

4. http://www.laguna.rs/n291_knjiga_sicilijanac_laguna.html evo to su mi mnogi preporučivali mada ja nisam neki ljubitelji krimi romana tako da je još uvek nisam pročitao.

5. Rajo ovo nije krimi roman, ovo je jebeno remek-delo kao i gotovo sve što je Puzo napisao.

6. Гонзо, на ово мислиш ?

7. Aj Gonzo naterao si me da je uzmem sledeći put, ako mi bude smor ima da ti strpam pet komada na nekom VOS okupljanju... minumum! lololo

8. E to bre Monstrume, viš kako znaš lololo

Rajo, Rajo simpatična pretnja :) Jebaće vas Mustafa lololo

9. Rajo, pisao sam ja o Puzu pre tri cetri strane na ovoj temi pa tu imas o Sicilijancu i poslednjem donu.

10. На Дрини ћуприја.

11. Obožavao sam Polanika dok nisam malo omatoreo.
    Čitao sam Fight Club, Survivor, Choke, neke kratke priče od njega, Pigmy i na kraju, sad baš skoro, Invisible Monsters.

Invisible Monsters mi je bila toliko kliše i na foru prethodnih knjiga da sam je jedva završio. Kod Polanika je izgleda odgovor na sve uništenje, bilo kakve vrste, samo da je uništenje i provlači "Once we've lost everything, we are ready to do anything" kroz sve svoje knjige. Pa dosadio si bratiću, bataljujem te.

Ako neko ima bilo kakvu ideju o piscu koji piše slično kao ovaj gej, neka javi.

12. Veliki rat od Gatalice. Zaprepašten :) Drago mi je da u ovoj zemlji postoje ljudi koji su u stanju da ovako nešto urade.

13. Wicked probaj http://en.wikipedia.org/wiki/Amy_Hempel ako voliš kratke priče, po mom mišljenju ima sličan stil (ne baš tematiku), a i spada među omiljene Polanikove (ili Palahnjukove, kako piše na mom primerku Borilačkog kluba) autore...

14. Људи говоре - Растко Петровић

Је л' читао неко Петровићеву "Брулеску гопсодина Перуна бога грома", занима ме вреди ли читати?

15. Је л' читао неко Петровићеву "Брулеску гопсодина Перуна бога грома", занима ме вреди ли читати?

Burlesku, ne brulesku. Možda ti se svidi, ali je verovatnije da će te zbuniti, knjigu treba čitati sa dobrim znanjem slovenske mitologije i poznavanjem nadrealizma, ekspresionizma i šta ti ja znam tih međuratnih izama.

16. Словенска митологија ми није проблем, а ово остало мање више...знам да би ме надреализам лако збунио...

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.