Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
citam novele o mutnim vremenima od andrica, posebno mi se dopada zeko, preporucujem
Meni je ta u Beogradskim pricama, odlicna je. Nego jel citao neko hiljadu cudesnih sunaca, dobio sam na poklon pa da znam jel vredi citati?
Vredi...ali bolje prvo pročitaj Lovca na zmajeve, biće ti jasnija.
Pa imam predstavu o cemu se radi, i o cemu pisac inace pise tako da ne verujem da ce mi biti nejasna, osim ako radnja nije povezana? Neko mi jos rece kao da je lovac na zmajeve vise muska knjiga a ova kao vise za zene(mada ne verujem)?
Nije povezana u smislu da je nastavak, ali se neke scene prepliću.
Šta znam, oko toga koja je muška, a koja ženska..Meni se Lovac više svideo.
to se lako određiva
okreneš otvorenu knjigu ko da oćeš da istreseš mrvice
ako joj visi - bata
Misliš, trandža?
da
muška knjiga je trandža
a bata je gugi
Zavisi koga pitas. Ako pitas debelog pacova, reci ce ti da je govno, drugi pak kazu da je dobra. :)
Sto se mene tice knjiga je dobra. Povezana je sa lovcem ali ne mnogo. Slicne su price u obe. I ne moze se nazvati zenska, i nije mi jasno zasto je zovu zenska knjiga. Jedino mozda jer je u njoj glavni lik zena, a u lovcu muskarac, ali to je glupost.
Ja trenutno citam Sto dva koraka.
Sad se seti kad je covpa pricao da cita 50 nijansi i zna da je sranje al ga zanima sta ce da bude :).
Pa i ja bih citao 50 nijansi da vidim sta ce da bude. :D
E da, u delfi knizarama trenutno traje akcija da se kupi kniga za 100 kinti. Traje akcija do 31. decembra. Ali mora da se kupi neka novina, Horoskop, koju ja mislim izdaje blic zena, u njoj se dobiju vauceri (12 vaucera ja mislim) i sa njima je knjiga 100 din.
Spisak knjiga vidite na njihovom sajtu.
Je l' citao neko Grof Monte Kristo? Kakav je...?
Berlin Alexanderplatz, ponovo, mnogo dobra knjiga.
Grof Monte Kristo zanimljiva knjiga, čitao je baš davno. Pročitaj, to ti je klasik.
Spisak knjiga vidite na njihovom sajtu.
Odmah da vam kažem da ne bacate ni 100 dinara. Ono što je u ponudi je toliko loše da ne vredi pročitatai ni podnaslove.
Stvarno mislim da je svaka knjiga napisana da bude pročitana, ali ovo je stvarno dno.
Prošle godine je isto bila ta akcija i skupile se mi po kancelariji, gomila vaučera. Birala sam 5 knjiga jedno dva sata i sada mi podupiru jednu policu.
Odlična knjiga. Dva puta sam je pročitao, a i gledao film, preporučujem i jedno i drugo.
Ja citam ovu "Sto dva koraka", koju sam kupio za 100 dinara, i nije losa. Definitivno nije bacenih 100 kinti. Slicna je tematika kao Lovac na zmajeve npr.
Ali medju svim onim knjigama verovatno ima i nekih vrednih samo za podupiranje polica.
hiljadu cudesnih sunaca je odlicna knjiga, jako dirljiva i nema veze sa lovcem osim sto se radnja desava u avganistanu. i meni je lovac za nijansu bolja.
grof monte kristo, takođe odlična.
50 nijansi, sranje i nece se nista desiti :), baceno vreme
a ja citam damu s kamelijama :)
Da nema neko prevod na naš jezik ove knjige?
BYZANTINE ARCHITECTURE
AND DECORATION
J. Arnott Hamilton
help plz