U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Zajebite Ruse, uzmite čitajte malo kreativnog pisanja (tako se zove ovaj književni stil), bruka dobra knjiga, komedija-drama, još uvijek sam pod utiskom knjige a pročitao sam je prije godinu dana. Knjiga nonstop drži pažnju, za razliku od ovih što im je u knjigama glavno opisivanje okoline.
http://www.politikaplus.com/novost/42380/nathan-englander-ministarstvo-posebnih-slucajeva
njah,
Tako djeluje, njah, uzmi probaj da čitaš, ako ti se ne svidi nikad više uć na ovu temu neću jer pojma nemam o knjigama je l te a još manje o preporukama.
:D
nemoj brate, neka te ovde, greška od strane mene, možda je moćnom prozom ispisano, stilske figure pršte, nego ja kenjam. ne znam zašto potcjenjujem savremenu književnost, baš sam budala..
Imena kolega, imena
Pa kad su pobili sve koji nisu pisali bećarce... A i prevodioci sa ruskog su užasni.
O poeziji da ne pišem, to je uglavnom van konkurencije na ovoj temi.
Ukratko, za početak, 20. vek:
Leonid Andrejev
Jevgenij Zamjatin
Mihail Bulgakov
Varlam Šalamov
Aleksandar Soženjicin
Venedikt Jerofejev
21. vek:
Vladimir Sorokin
Viktor Jerofejev
Viktor Peljevin
Tatjana Tolstoj
Jurij Poljakov
Jegor Radov
Eto, malo...
Od ovih sam čitao samo Zamjatina i Solženjicina.
Ajd ako te ne mrzi napisi konkretna dela koja vredi procitati od ovih ostalih i neki kratak opis, recenica-dve.
Aaaaa, oću, samo ne mogu sad...
Okorela zemlja čuda i Kraj sveta, Murakami.
koje je govno taj haruki.
Citam Fargo, ekstra je.
E, kakav je Fargo?
Bolji nego film.
A kakav je film?
Pa onako, bolji je od serije.
A kakva je serija?
E, a kakva je serija, stvarno, nisam gledo?
Uzmi od peljevina ybirku prica P5 http://www.knjizara.com/P5-Poslednje-pesme-politickih-pigmeja-Pindostana-Viktor-Peljevin-126979
mozes i psece srce od bulgakova
Berlin Alexanderplatz, Alfred Deblin. Eto, iskopao.
vjerujem ti, znam da si sposoban da čitaš na izvornom. to je do jaja
Valdemar pa Boris Pasternak jebemumater! Gde njega da preskocis :)