Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Zajebite Ruse, uzmite čitajte malo kreativnog pisanja (tako se zove ovaj književni stil), bruka dobra knjiga, komedija-drama, još uvijek sam pod utiskom knjige a pročitao sam je prije godinu dana. Knjiga nonstop drži pažnju, za razliku od ovih što im je u knjigama glavno opisivanje okoline.

http://www.politikaplus.com/novost/42380/nathan-englander-ministarstvo-posebnih-slucajeva

2. njah,

A jedna od takvih je i tzv. Ministarstvo posebnih slučajeva, kojem se obraćaju krajnje očajni i bespomoćni. Englanderov je to satirički obračun s birokracijom, ali i unatoč proplamsajima mračnog humora, atmosfera te ustanove je tako mučno i klaustrofobično opisana, da se nameće jaka usporedba s onom iz Kafkinog Procesa. Kritika se ne zadržava samo na birokraciji – Englander redom rešeta vlast, korumpirane političare, službenike, policajce, ali i svećenike. Pritom ne štedi ni takozvane zaštitnike, alfe i omege židovske zajednice, moćnike koji uspjevaju udobno sjediti na dvije stolice.

3. Tako djeluje, njah, uzmi probaj da čitaš, ako ti se ne svidi nikad više uć na ovu temu neću jer pojma nemam o knjigama je l te a još manje o preporukama.

4. :D
    nemoj brate, neka te ovde, greška od strane mene, možda je moćnom prozom ispisano, stilske figure pršte, nego ja kenjam. ne znam zašto potcjenjujem savremenu književnost, baš sam budala..

5. E, kad bi ljudi malo počeli da čitaju Ruse iz 20. i 21. veka, možda bi im bilo interesantnije. Nije se sve završilo sa Tolstojem, jbg, ima tu bisera...

Imena kolega, imena

6. ahaha, ali da vidite rusku andergraund poeziju, ljudi moji, ko da bećarce čitam naglas

Pa kad su pobili sve koji nisu pisali bećarce... A i prevodioci sa ruskog su užasni.

Imena kolega, imena

O poeziji da ne pišem, to je uglavnom van konkurencije na ovoj temi.
    Ukratko, za početak, 20. vek:
    Leonid Andrejev
    Jevgenij Zamjatin
    Mihail Bulgakov
    Varlam Šalamov
    Aleksandar Soženjicin
    Venedikt Jerofejev
    21. vek:
    Vladimir Sorokin
    Viktor Jerofejev
    Viktor Peljevin
    Tatjana Tolstoj
    Jurij Poljakov
    Jegor Radov

Eto, malo...

7. Od ovih sam čitao samo Zamjatina i Solženjicina.
    Ajd ako te ne mrzi napisi konkretna dela koja vredi procitati od ovih ostalih i neki kratak opis, recenica-dve.

8. Aaaaa, oću, samo ne mogu sad...

9. Okorela zemlja čuda i Kraj sveta, Murakami.

10. koje je govno taj haruki.
    Citam Fargo, ekstra je.

11. E, kakav je Fargo?

12. A kakav je film?

13. Pa onako, bolji je od serije.

14. A kakva je serija?

15. E, a kakva je serija, stvarno, nisam gledo?

16. Ajd ako te ne mrzi napisi konkretna dela koja vredi procitati od ovih ostalih i neki kratak opis, recenica-dve

Uzmi od peljevina ybirku prica P5 http://www.knjizara.com/P5-Poslednje-pesme-politickih-pigmeja-Pindostana-Viktor-Peljevin-126979
    mozes i psece srce od bulgakova

17. Berlin Alexanderplatz, Alfred Deblin. Eto, iskopao.

18. Pa kad su pobili sve koji nisu pisali bećarce... A i prevodioci sa ruskog su užasni.

vjerujem ti, znam da si sposoban da čitaš na izvornom. to je do jaja

19. Valdemar pa Boris Pasternak jebemumater! Gde njega da preskocis :)

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.