Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Aaaaa, njega su mi zgadili u školi, bio sam rusko odeljenje u Filološkoj, terali su me bičem da ga čitam u originalu. Nikada ga nisam pročitao. A baš razmišljam pre neki dan - možda je i dobar...
    A ima ih još, Brujusov, Ajtmatov, Bunjin, Limonov (mada je fašista), Platonov, HARMS, JEBOTE, kako sam njega zaboravio, pa Dovlatov, Sokolov, Aksjonov... A poeziju opet na stranu.

2. "Gvozdeni rov" Milorad Ulemek Legija

Fina knjiga za čitanje ako zanemariš subjektivnost.

3. I šta kaže, je l' ubio Đinđića, ili razrešenje te tajne ostavlja za "Gvozdeni rov 2"?

4. Nisam je još završio, dako ne bude puno posla noćas pa je iščitam, mada mislim da u knjizi nema ni pomena o tome, radi se o jednom vojniku i njegovom iskustvu u ratu, e sad je li to izmislio ili ispričao nečiju priču, to ne znam, viđećemo.

5. Čitao sam i ja ,,Gvozdeni rov'', nije loše uopšte, prijatno iznenađenje.

6. Čitam Moć postojanja Mišela Onfrea. Podnaslov Hedonistički manifest. Jeste malo popularno i suviše jednostavno napisano, a pretenduje da bude filozofija, u stvari kao jeste, rehabilituje Epikura i hedonizam, a obraća se masama, čiju porobljenost istovremeno prezire, i propagira humanizam, za koji nije siguran da su ljudi sposobni, i utilitarizam, čije moderne manifestacije osuđuje... Malo šizofrena knjiga, mada se pošteno čovek ne svrstava nigde, osim malo eklektički uz Ničea i Epikura. Dosledno je antimetafizičan, na antinihilističan način. Gde on definiše šta je nihilizam. E, jebi ga.

7. Zvuči do jaja. Deluje mi kao nešto što bih čitao.

EDIT: Ima li neki pdf ili e-book ili šta već?

8. Joj, ne znam, prekjuče sam uzeo iz gradske na Kalemegdanu. Vratiću za par dana, pa potraži. Verujem da će tebi da se svidi, čak si mi par puta pao na pamet kad sam čitao :)

9. Hahahha pa da, ovo

rehabilituje Epikura i hedonizam, a obraća se masama, čiju porobljenost istovremeno prezire, i propagira humanizam, za koji nije siguran da su ljudi sposobni, i utilitarizam, čije moderne manifestacije osuđuje... Malo šizofrena knjiga, mada se pošteno čovek ne svrstava nigde, osim malo eklektički uz Ničea i Epikura. Dosledno je antimetafizičan, na antinihilističan način.

je skroz moj fazon :)

10. Probaj onda da nađeš i njegovu Ateološku raspravu, možda je uže usmerena, ali mislim da je bolja knjiga. Možda prvo pročitaj nju, a tek onda ovu Moć postojanja. Jer u Moći postojanja pokušava možda da zahvati suviše široko, da totalizuje (čudno za takvog libertinskog mislioca :), a u ovoj gađa direktno neprijatelju u glavu.

11. Ajd videću, nemam karticu za biblioteku, ali ima riba, pa nek ona uzme.

12. Stidi se... Daj krv, pa se učlani besplatno, to praktikujem već godinama :) Humanizam na delu. A dobiješ i onu knjižicu gde ti piše krvna grupa, pa u slučaju neke operacije ne moraš da vadiš potvrdu o krvnoj grupi.

13. Hmm, pragmatično i humano, sviđa mi se, totalno utilitarijanski :)

14. Evo da ne spamujem, ovih dana sam krenuo da čitam Pesmu leda i vatre tj Gejm of Trouns za neupućene, dosta solidno, s obzirom da sam prvo gledao seriju knjiga je malo dosadnija nego što bi se očekivalo, ali pruža dublji i bolji pogled na radnju i likove, a usput čituckam "Teorijsku fiziku i strukturu materije" od Ivana Supeka i "Ajnštajnovu teoriju relativiteta" od Maksa Borna.

15. a haotična filozofična književnost, meni se nije baš svidjela moć postojanja
    niče i hajdeged da namlate te pijetlove poput fukoa, liotara i deride, pa onda ova trojica da se ižive na još modernijim onfreom

16. Organizuješ utakmicu između Nemačke i Francuske? :) I onda dođe Dekart i nalupa šamare ovoj dvojici Švaba.

17. Nije loš ovaj Divergent, pri kraju prve knjige sam. Pre toga me likuša naterala da čitam The Fault in our Stars il' kako već ide, nije ni to loše.

Baj d vej:

http://tuebl.ca/

Ođe imate knjiga u epub formatu pun kurac.
    A ima ih i ovde: http://www.epubbud.com/

Ako neko već nije kačio, a vidim da pitaše gore.

18. Pročitao "Čovjekova sudbina" Mihail Šolohov

Šta ima Rusa pisaca, bar imamo po kome ulice nazivat. Nije loša knjiga.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.