Prijava

Imaš na libgen, provjerila sam.

Tako izgleda kad covek daje iskreni intervju, bez podilazenja bilo kome, publici, hostu ili citaocima. Plain truth.

Inace, zavrsio sam skoro od njega Sok od ananasa za divnu damu, citao iz dva navrata pored reke, onako zubor onaj, sum drveca i Peljevinovo pojasnjavanje sta je to svest i kako to izgleda, surealno iskustvo, osetio sam par puta onako neku jezu kroz krljeznicu, ali pozitivnu.

E baš tu sam skinula sa skripte, ali je još nijesam pročitala.
Žuta strijela mi se baš dopala, to ti je 30-ak strana. Tema je dobra, ali pogotovo koncept i stil pisanja. Ta priča mi se možda najviše dopala što se njega tiče.
Jesi li našao, Plidu?

dajte link ako neko ima od homo deus na srpskom i mene je zainteresovala ta knjiga

Nasao sam na libgen.io na engleskom ali mi ne radi link preko mobitela. Kad udjem na pc, prebacit cu je u pdfu

The Social Animal: A Story of How Success Happens, David Brooks.

Možda jedna od najboljih knjiga koje sam čitao.

Zli dusi, Dostojevski
Ništa me ne oraspoloži kao Dostojevski. Dobro...skoro ništa.

počinjem '' život '' kit ričards, autobiografija

Dok sam ranije, pre nego što je Karer poludeo, sa Elerom hodao samo sredom, sada, nakon što je Karer poludeo, hodam sa Elerom i ponedeljkom. Kako je Karer hodao sa mnom ponedeljkom, vi sada, nakon što Karer ponedeljkom ne hoda više sa mnom, sa mnom hodate i ponedeljkom, kaže Eler, nakon što je Karer poludeo i odmah otišao gore u Štajnhof. Bez oklevanja sam rekao Eleru, dobro, idemo da hodamo i ponedeljkom, nakon što je Karer poludeo i završio u Štajnhofu. Dok sredom hodamo uvek u jednom pravcu (prema istoku), ponedeljkom hodamo u pravcu zapada, i upadljivo je da ponedeljkom hodamo daleko brže nego sredom, verovatno je, mislim, Eler uvek hodao brže s Karerom nego sa mnom, jer sredom hoda mnogo sporije, ponedeljkom mnogo brže. Vidite, kaže Eler, ja iz navike hodam mnogo brže ponedeljkom nego sredom, jer sam uvek hodao brže s Karerom (dakle ponedeljkom) nego sa vama (sredom).

Bernhard-Hodanje

Kakva danguba od knjige, da se primetiti

posle kao filozofira nesto na svoj uvrnut nacin.ja obozavam bernharda

Kad ne bismo stalno egzistirali protiv činjenica, već sa činjenicama, kaže Eler,
propali bismo za tren oka. Činjenica je da je naša egzistencija jedna nepodnošljiva i užasna egzistencija ako egzistiramo sa ovom činjenicom, kaže Eler, ako ne egzistiramo protiv ove činjenice, propadamo na najmizerniji i najprostiji način, ništa nam zato ne srne biti važnije nego da neprestano egzistiramo, iako samo u činjenici, ipak istovremeno protiv činjenice jedne nepodnošljive i užasne egzistencije. Broj mogućnosti postojanja u (i sa) činjenicom nepodnošljive i užasne egzistencije jednak je broju postojanja protiv nepodnošljive i užasne egzistencije i, dakle u (i sa), a u isto vreme protiv činjenice nepodnošljive i užasne egzistencije. Čovek uvek ima mogućnost da egzistira u (i sa) jednom činjenicom i prema tome u svim i protiv svih činjenica, a da pritom ne egzistira protiv ove činjenice i protiv svih činjenica, baš kao što uvek ima mogućnost da egzistira, istina u (i sa) jednom činjenicom i sa svim činjenicama i protiv jedne i svih činjenica i, dakle, prvenstveno protiv činjenice da je egzistencija nepodnošljiva i užasna.

И на крају ce помирио са кафаном као својом судбином и живели су срећно до краја живота.

Čitam Ka svetioniku od Virdžinije i Bjesove od Dostojevskog po drugi put.

citam krvavi meridijan od makartija,.svidja mi se, dobra knjiga,

Тетралогија Ђорђа Лебовића, сомборског Јеврејина, 4 приче из његовог боравка у нацистичком логору у Пољској

Kija 4.5e u najbližim Idea marketima.