Koju knjigu trenutno čitaš?

1. brate, ne znam šta zvuči gore - naziv ili ime autora...

2. Анаис Нин - Венерина Делта.

3. Има ли неко вољан да ме упути с којом књигом да почнем читање научне фантастике? Ево, мене то није до сад привлачило, нити ме нешто посебно привлачи, али има баш доста људи који воле СФ, а да ценим њихово мишљење. Дакле, нешто добро, али не претешко. :)

ЕДИТ, да не буде офтопик, читам Слику Доријана Греја, нешто ми није легла.

4. Анаис Нин - Венерина Делта.

:smeška se krajičkom usta:

5. Bruce, čitala sam i ranije neke sjajne ruske naučnofantastične knjige, ali ova mi, kažem ti, izgleda prenategnuto, kao da je u nju strpao sve vezano za SF, a i nije baš originalna, na dosta elemenata i situacija sam i ranije naletala, u knjigama starijeg datuma od ove... Ali nisam znala da ima film, verovatno ću pogledati.

6. Dva filma:
    http://www.imdb.com/title/tt0403358/
    http://www.imdb.com/title/tt0409904/

Rešio baćuška da zaradi kintu od amera - ako želiš preporuku ruskog SF-a, uzmi Arkadija i Borisa Strugackog (ili braću Strugacke, kako ih negde navode)

7. Счито Брусе? Или ти је јасан наслов?

8. C60 ja bih preporučila Harija Potera, ako već hoćeš nešto iracionalno, iako nije baš SF... odličan je, prosto se vežeš za knjige i u stanju si da ih čitaš po petsto puta... veoma je bitno u ovom slučaju ne suditi o knjizi po filmovima, jer su sranje

9. C60 ja bih preporučila Harija Potera, ako već hoćeš nešto iracionalno, iako nije baš SF... odličan je, prosto se vežeš za knjige i u stanju si da ih čitaš po petsto puta... veoma je bitno u ovom slučaju ne suditi o knjizi po filmovima, jer su sranje

10. C60 ja bih preporučila Harija Potera, ako već hoćeš nešto iracionalno, iako nije baš SF... odličan je, prosto se vežeš za knjige i u stanju si da ih čitaš po petsto puta... veoma je bitno u ovom slučaju ne suditi o knjizi po filmovima, jer su sranje

11. Čitao, ja čitam kao ludak sve što mi padne šaka. Braća Strugacki još iz detinjstva, a ovu stražu posle filma - jasnije se čita, a i film postane bistriji malo... Doduše, ovi Strugacki su nešto najteže od SF-a što sam ikad pročitao.

EDIT: Tek sad sam skapirao za šta me pitaš :) Čitao nisam, ali znam autorku...

12. Možeš odiseja serijal od artura klarka, tu većina počinje zbog filmova. Lako svarljivo.

Misliš baš SF ili fantastiku generalno?

13. Па драже би ми било СФ, али ми најбитније да је добро. :)

Ћу узмем Кларка, а Хари Потер, можда кад ми излапе предрасуде. :)

14. Imam CD Polarisa na srpskom, ceo komplet Mračne kule i još brdo drugih knjiga, preko 1200 knjiga u e_verziji na engleskom, a imao sam vremena da pročitam i neke stvari koje kod nas nikad nisu ponovo štampane... ne biram kad je SF/F ili horor u pitanju, čitao sam nedavno Sentinel wars od Šenon Bučer (žena Džima Bučera, a i njegove Dresden files sam sve pročitao)...

15. Нек неко каже Сасвим Небитној да не мора да постује три пута за редом да би приметили њен текст.

16. Kad završiš s odisejom probaj recimo Dina serijal, ekstra.

Ako ti treba nešto od knjiga u elektronskom formatu pitaj, moguće da imam, uglavnom srpski ili engleski.

17. Pa, ne znam ni da li bih ja sada uzela da pročitam Harija, da mi knjiga nije dopala šaka kada sam imala osam godina.. tu opsesija počinje :) Ne znam, meni je svaka rečenica u serijalu dobra, al da ne spemujemo više... Još samo ovo: svi ovde samo napišu naslov i pisca, valjda treba reći i svoje utiske i ponešto o knjizi jer nije da nas zanima šta ko čita, nego je li knjiga dobra, da je i mi pročitamo

18. A, хвала на понуди, али ништа без оног мириса књиге и осећаја кад је завршиш, па заклопиш. :)
    Оћу, ево записано, па ако ми легне, све ћу ја то добро проучити. :)

19. Imam Potera, kupio ćerkama da ne traže kad odrastu - ništa naročito, isforsirana priča sa zbrzanim završetkom. Vidi se da je od trećeg dela nadalje pisano za film i pare. Podozrevam da je čak u kasnijim delovima korišćena i usluga shadow writer-a jer se između prvog i poslednjeg vidi stravična razlika i u jeziku i u stilu. Žvaka za oči.

20. Gledam sad nešto kolekciju, imao bi ljubiteljima fantastike da preporučim i Inheritance serijal od Kristofera Paolinija, koliko je Eragon sranje od filma toliko su knjige simpatične, zaslužuju veću popularnost.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.