Koju knjigu trenutno čitaš?

1. ПЕСМА ЛЕДА И ВАТРЕ - ПЛЕС СА ЗМАЈЕВИМА - ПОСЛЕ ГОЗБЕ

ЗИМА ДОЛАЗИ БРЋОРИИИ

2. Ja nikako ne kapiram taj pojam "letnja literatura" jer ono što ne bih čitala zimi ili na proleće ne bih čitala ni leti. Jedino ako se pod tim ne podrazumevaju stripovi.

3. Ja nikako ne kapiram taj pojam "letnja literatura" jer ono što ne bih čitala zimi ili na proleće ne bih čitala ni leti

Leti valjda namerno spustiš IQ da bi lakše progutala maštovita letnja muvanja za seks na brzaka. Onda lakše leže i retardirana literatura, nešto od M.Mateus.

4. Isto, dobar izbor, ne mogu da opišem koliko uživam, prava letnja literatura, što bi hipsteri rekli "plažanska".

истина, ја ево у лежаљци са сомбрером на вуглу и брзим цвиџама прелиставам ово капитално дело тражећи дубљи смисао живота на његовим страницама

5. Ja planiram da procitam Dvojnica od Tes Geritsen , jer sam fansciniran Hirurgom , Dominatorom i Gresnikom .

6. Leti valjda namerno spustiš IQ da bi lakše progutala maštovita letnja muvanja za seks na brzaka. Onda lakše leže i retardirana literatura, nešto od M.Mateus.

Vau, da sam znala ranije...al ne volim Marijanu, goluboubicu.

7. Razlika između letnje i zimske je u nosivosti i izgledu knjige, kao kod garderobe. Leti se ne nosi na plažu džemper, leti se na plažu ne nosi stručna literatura ili Dekameron, ali inače se sve to čita, inače se sve to nosi. Nepotrebno razlikovanje u suštini, ali trenutno je aktuelna i rubrika u jednom dnevnom listu gde neki pisci daju preporuke šta da se čita leti. Valjda narod mnogo radi, nema pojma ni koji sve pisci postoje, ali eto, došao prigodan period kada mogu nešto i pročitati ali ne znaju šta. Zimi se ne ide na odmor zato nema zimske literature.

8. Meso, to je prva knjiga koju sam imao licno moju, znam je napamet, posle prvog citanja naucio sam 90%.

"King Kong je predgradje Hong Konga"

"Nekad sam bio neodlucan...a mozda i nisam..."

9. Zimi se ne ide na odmor zato nema zimske literature.

A što ja tebe toliko volim? :-*

10. Ja nikako ne kapiram taj pojam "letnja literatura" jer ono što ne bih čitala zimi ili na proleće ne bih čitala ni leti.

letnja literatura je ona za lenje pičke koje nisu učile za junski rok

moje plažanske su 'logika' od gaje petrovića, 'filozofija mišljenja' - mirko aćimović i 'nauka logike', hegel, kul knjige, mada mi se film više svideo

11. Mogla sam i samo da napišem tu rečenicu ali ja kao da objasnim detaljnije. :))

12. Мислим да не постоји љетња и зимска литература. То су само измислили сезонски читатељи попут оних ткоји прочитају једну књигу љети, а једну зими.
    Иначе бих зими читао Туђина (Странца), (овдје је врело љето узрок убојству - из перспективе обране Мерсоа), или бих љети читао Мопасанову приповјетку (не могу се точно сјетити назива дотичне приповијести, но радња се одвија на снијежној олуји и непрекидном снијегу).
    Унаточ свему, доимам се да је распра око такових ствари беспредметна и апсурдна.

13. Викинзи - Арнулф Клаузе

14. Paulo Koeljo- Valkire

15. Daklem ja sada završavam prvu knjigu serijala stivena kinga The Stand (Uporište), samo što je to dorađena verzija, dok je originalna verzija kraća, tako da ukupno ova trilogija ima oko 1150 stranica a ja završavam prvu knjigu, znači na trećini sam.
    Pošto se vrlo zanimam za ovu priču, pitam vas da li je ostatak dobar, da bih znao da li da kupim ostale dve knjige i pročitam još 1000 stranica što bi trajalo jedno tri četiri meseci.
    Stvarno se dvoumim da li je vredno pročitati još hiljadu stranica ili da uzmem Anu Karenjinu. Takođe je za mene i vrlo teško da nabavim ostale dve knjige jer sam trenutno na skeli u Čečeniji, radim kao plaćenik, vozim se u transporteru i pijančim pa imam dosta vremena za čitanje.
    Da li može neko da mi kaže da li je ovo golo govno i da li treba da čitam.

16. Најџел Которн - Љубавни живот великих диктатора

Едит

Влајко ја то нисам читао, ал помињала ми другарица, њој се свиђа, сад, шта знам..

17. Травничка хроника.

18. Ja ubijam- Reče mi Dzoni da je dobra, pa je uzeh...

19. Да, Џонијев аватар, не мере то бити лоше и ја ћу једном да прочитам.

20. Ja krenuo, prva rečenica me oduševila, posle nako, i nije nešto...
    Al, tek sam na početku, tako da videću.