Ти си превише зрео за своје године Шеветару, то ме забрињава.
Лолок
Реално, какав си ти човјек ако ниси прочитао основну лектиру. Ја оно што ми је задато прочитам, остало никад. Хронику имам у рукама кад ме кева тјера да радим па просипам причу да се академски образујем олололо.
Ја сматрам да је особа која сматра лектире које су стварно класици глупим - Глупа.
Људи не говорим ја о томе. Ја говорим да су неке књиге добре али ипак смарају, узмите у обзир Балзака , "Чича Горио" ? Без сумње одлична књига. Ал' ајде нек се јави особа коју није сморило 20 страна књиге о једној јединој завјеси.
U da Šinjel najbolja Gogoljeva pripovetka ikad!
Ima Dvojnik u bibliotekama, ali je udlavnom u zbirci nekoj jer je to pripovetka, mada malo duža.Ali najbolja!!!!
Брате, овај... нема безе :)
Све што је лектира 30 година значи да је јебено врхунски.
Иначе Камијев Странац је јебао све књиге у пичку :)))
МАЈО ПИ ФАЛА ТИ ШТО МИ ДАДЕ ТУ КЊИГУ МЊАХ :*
И мени се свиђела прва реченица "Ане Карењине" па ме је сморио остатак, и ако је она једна од оних књига које су добре али ипак смарају.
Karenjinu još uvijek nijesam pročitala, ali oću uskoro. Nešto razmišljam, ruski pisac, pa ne može da ne valja. Naravno, ako voliš ruske pisce.
Који сте намачи појма.
Прочито сам комплет Карењину за 7 сати, не питајте како, пригустило. И могу рећи да јебе, свака реченица јебе!
Лолок
Misliš ono: ''Sve srećne porodice liče jedna na drugu...'' Taj uvodni dio sam pročitala u originalu, na ruskom.
Ja obožavam ruske, Dvojnik od Dostojevskog i Gogoljev- Portret objasnile.
Ali od Dvojnika nema bolje, preporučujem svima...
Све срећне породице личе једна на другу, свака несрећна породица је несрећна на свој начин :)
Лолок
Реално, какав си ти човјек ако ниси прочитао основну лектиру. Ја оно што ми је задато прочитам, остало никад. Хронику имам у рукама кад ме кева тјера да радим па просипам причу да се академски образујем олололо.
Ја сматрам да је особа која сматра лектире које су стварно класици глупим - Глупа.
Onda je sledeća na listi za čitanje. :) Samo ne znam da li je ima u bibliotekama kod nas.
Ако већ препоручујемо русе.
ШИЊЕЛ! :)
ШИЊЕЛ! :)
Pa... i nije loša.
Poniženi i uvređeni od Dostojevskog, obavezno.
Људи не говорим ја о томе. Ја говорим да су неке књиге добре али ипак смарају, узмите у обзир Балзака , "Чича Горио" ? Без сумње одлична књига. Ал' ајде нек се јави особа коју није сморило 20 страна књиге о једној јединој завјеси.
U da Šinjel najbolja Gogoljeva pripovetka ikad!
Ima Dvojnik u bibliotekama, ali je udlavnom u zbirci nekoj jer je to pripovetka, mada malo duža.Ali najbolja!!!!
Andrej, Bele noći, Krotka, Pošteni lopov - obavezno pročitaj, sve su to pripovjetke.
Чича Горио те сморио ?
О Боже...
Ћеркама од Гориа уредно поручујем. Јебем вас по сред пичке кад остависте оца.
А мадам Бовари ? :)
Čitao sve, jedino mi se od tih svidja Pošteni lopov i to baš!
Gospodin Proharčin od Dostojevskog isto prejebao!
Hahaha, pa za to će ti Šerlok reći da je još veće smaranje. :D A ja kažem- solidno.
Брате, овај... нема безе :)
Све што је лектира 30 година значи да је јебено врхунски.
Иначе Камијев Странац је јебао све књиге у пичку :)))
МАЈО ПИ ФАЛА ТИ ШТО МИ ДАДЕ ТУ КЊИГУ МЊАХ :*
E to je već druga stvar. Savršenstvo! Tako jednostavno i apsurdno.
И Жарко Лаушевић покуша да га прекопира. Дувај га Жарко.